Eriksson, Mäkelä ja Söderberg finaaliin, Lakka ja Uusimäki välieriin

Trio Erikssoneita Ruotsi-ottelussa: Toivottavasti taakse jää yhdeksän ruotsalaista

Perjantaiaamupäivä poiki useita suomalaisonnistumisia. Ensimmäisestä vastasi Elmo Lakka, joka juoksi 110 metrin aitojen välieriin.

Lakka selvisi jatkoon omalla ennätyksellään 13.72. Hän oli sadesäässä juostussa erässään viides ja pääsi jatkoon aikojen perusteella.

– Juoksin sen minkä pystyin. Tekniikka on parantunut ja juoksuun on tullut varmuutta. Välierissä pitää pyrkiä vieläkin parempaan

Eriksson pettyi tuntumaan

  Sandra Eriksson oli omassa 3000 mtrin esteiden alkuerässään kolmas ajalla 9.41,16. Erän voitti Albanian Luiza Gega ajalla 9.38,87.

– Olen tyytyväinen finaalipaikkaan, mutta juoksu ei ollut niin hyvä kuin olisin halunnut. Tiesin, että minulla on hyvä loppukiri ja luotin siihen. Olen kärsinyt viime aikoina heinäallergiasta ja sen takia oli hyvä, kun satoi. Olo oli parempi, mutta ei niin vahva kuin olisin halunnut. Toivottavasti uskallan juosta finaalissa riittävän kovaa.

Camilla Richardsson oli esteissä oman eränsä 10. ajalla 9.54,80. Kokonaiskilpailussa hän oli 20. ja putosi jatkosta.

– Olen erittäin pettynyt. Alkukausi on ollut vaisu, eikä vauhti noussut tähän kisaan niin kuin olisi toivonut. Juoksun loppu olisi ollut minulle optimaalinen, porukka hyytyi viimeiselle kierrokselle, ja odotin, että nyt pitäisi tapahtua jotakin. Mitään ei kuitenkaan tapahtunut, hän harmitteli.

Mäkelä loikki jatkoon

Kristiina Mäkelä selvisi kolmiloikassa niukasti jatkoon. Hän oli karsinnan 12. tasatuloksella 13 jääneen kanssa. Kisa hypättiin märällä radalla ja sateessa. Mäkelä ponnisti ensimmäisellä 13.62, toisella 13.80 ja viimeisellä 13.77. Hypyillään hän osoitti, että sade tai vastatuuli eivät estä häntä kilpailemasta omalla tasollaan.

– Ensimmäisessä hypyssä jalat olivat kohmeessa, juoksu ei kulkenut ja ponnistus lähti lankun takaa. Toisessa oli löysän tuntuiset loikat ja kolmannessa ei vain tuntunut oikein hyvältä. Tuntumaan radalla olin tyytyväinen ja kisan lopussa kropassa alkoi olla hyvä fiilis. Tekeminen alkoi tuntua irtonaiselta. Nyt se pitää saada näkymään vielä hypyissä.

– Ennen finaalipaikan varmistumista olin shokissa, kun meinasi käydä samoin kuin Pekingissä. Finaalissa lähden hyppäämän kauden parasta.

Söderberg: Tällaista keliä on vaikea harjoitella

David Söderberg selvisi moukarikarsinnasta finaaliin. Hän oli oman karsintaryhmänsä neljäs tuloksella 72.96.

– Veryttelyheitot menivät hyvin. Ennen ensimmäistä kisaheittoa alkoi sataa. Otin vauhtia pois, koska en tiennyt, miten liukas rinki on. Toinen heitto lipsahti verkkoon ja kolmas lensi verkon kautta 70 metriin.

– Kunto on hyvä. Tällaista keliä on vain vaikea harjoitella etukäteen. Meidän ryhmässä sää oli kuitenkin kaikille sama. Finaaliin valmistaudun normaalisti kylmähoidon kautta.

Tuomas Seppänen oli karsinnan 23. tuloksella 69.76. Hän tippui jatkosta.

Uusimäki aikojen perusteella jatkoon

Hilla Uusimäki juoksi 400 metrin aidoissa ennätyksensä 57.59 ja selvisi aikojen perusteella välieriin.

– Hyvin onnistuin. Menin viidennelle aidalle 15 askeleen rytmillä eli yhden aidan pidemmälle kuin suunnittelin. Takasuoran myötäinen vähän auttoi. Takakaarteessa oli vastatuulta, se auttoi siirtymisessä 16 askeleen rytmiin.

– Huomenna vastassa on vielä kovempia naisia, koetan juosta vielä vähän kovempaa. Toivottavasti sääkin on vähän parempi.

Anniina Laitinen oli karsinnan 23. ajalla 61.56.

 

 

 


lakka_elmo_1_of_1.jpg

hilla_uusimaki_1340.jpg

,


kristiina_makela_0923.jpg