Eriksson Kalevan kisoihin tekemään hyvää juoksua

Eriksson Kalevan kisoihin tekemään hyvää juoksua

Kestävyysjuoksija Sandra Eriksson odottelee luottavaisena Porissa ensi viikolla käytäviä Kalevan kisoja. Hän ei lähde kisoihin rikkomaan 3000 metrin esteiden MM-tulosrajaa vaan tekemään kesän toistaiseksi parasta juoksuaan.

– Juoksen Kalevan kisoissa luultavasti vain esteet. Siellä tavoite ei ole rikkoa MM-raja. Tavoite on juosta hyvä juoksu. Luulen, että aika voisi olla noin 9.30, Eriksson sanoo.

Tuo aika rikkoisi kirkkaasti MM-kisojen tulosrajan 9.44,00. Erikssonin viime kesänä juoksema Suomen ennätys on 9.24,70.

Karlstadin juoksu ei kertonut kaikkea

Eriksson, 26, oli hallikaudella loistokunnossa ja kevättalven harjoittelukin luisti kunnes polvi- ja nilkkaongelmat pakottivat hänet huhtikuussa hänet vaihtamaan juoksuharjoittelun reilun kuukaudeksi ajaksi korvaavaan harjoitteluun.

Sittemmin kipeytyneet pohkeet kiusasivat juoksijaa vielä toukokuussa, mutta sen jälkeen harjoittelu on luistanut ilman takapakkeja.

Kauden toisessa 3000 metrin estekilpailussaan Ruotsin Karlstadissa Eriksson oli viides kesän parhaallaan 9.47,52. Aika oli reilut puoli minuuttia parempi kuin pari viikkoa sitten Lausannessa vaisuksi jääneessä kauden ensimmäisessä estekilpailussa. 

Juoksijan mukaan Karlstadin juoksu ei antanut täyttä kuvaa hänen kunnostaan.

– Juoksu oli ihan ok. On aina vaikeaa, kun vesieste on radan ulkopuolella ja kilpailussa oli monta juoksija, jotka olivat samassa kunnossa ja vauhdissa kuin minä. Oli tosi vaikea juosta, Eriksson kertasi.

– Tunsin ennen juoksua, että olen hyvässä kunnossa ja voin juosta hyvin, mutta olin kuitenkin vähän epävarma, kun Lausannen juoksu meni niin huonosti.

Eriksson: Jännittävä kilpailu Porissa

Lausannen ja Karlstadin kilpailujen välissä Eriksson teki jokusen kovan rataharjoitukset, jotka jäivät kevätkesällä jalkavaivojen takia tekemättä. Seuraavaksi hän testaa kuntoaan Porin stadionilla Kalevan kisoissa, jossa häntä kirittää hyväkuntoinen Camilla Richardsson.

– On aina hienoa juosta Kalevan Kisoissa, kun en ole ”suosikki”, tai kun minulla ei ainakaan ole nimissäni kauden parasta aikaa. Juoksu on näin paljon jännittävämpi ja yleisö on siinä mukana, Eriksson ennakoi.minna_nikkanen2.jpg

,

Nikkanen voitti seiväshypyn 

Someron Esan Minna Nikkanen voitti naisten seiväshypyn Karlstadissa tuloksella 436. Myös Ruotsin Michaela Meijer hyppäsi saman tuloksen, mutta Nikkanen päihitti hänet uusinnassa.

Helsingin Kisa-Veikkojen Aino Siitonen sijoittui neljänneksi ennätyksellään 416. Nikkanen on hypännyt tänä kesänä ulkokenttien Suomen ennätyksen 455.

IF Ålandin Hanna Wiss sijoittui pituushypyssä kuudenneksi tuloksella 608.

Tulokset