Eriksson: Jalat eivät toimineet, Söderberg seitsemäs, Mäkelä yhdeksäs

Trio Erikssoneita Ruotsi-ottelussa: Toivottavasti taakse jää yhdeksän ruotsalaista

Sandra Eriksson jätti Amsterdamin EM-areenan allapäin. Kymmenes sija 3000 metrin esteissä ajalla 9.45,17 ei kerro totuutta juoksijan kunnosta. Eriksson on kesän mittaan kärsinyt allergiasta. Nyt hengitys kulki, mutta ongelmat olivat muualla.

– Jalat eivät toimineet. Kun yritin mennä ei tapahtunut mitään, Eriksson sanoi.

Erikssonin harjoituskausi on ollut rikkonainen. Hän juoksi alkueristä vakuuttavasti jatkoon ja pinkoi Timanttiliigan Tukholman kilpailussa 9.31,88, joten edellytyksiä parempaan vauhtiin oli olemassa.

– En ollut väsynyt. Ennen kilpailua tuntui hyvältä, Eriksson kummasteli.

Erikssonin ei osannut nimetä tarkemmin ongelmien syytä. EM-kisojen jälkeen alkaa valmistautuminen Rion olympialaisiin.

– Nyt mennään päivä kerrallaan. Ei pitäisi olla mitään ongelmia Rion suhteen, Eriksson tuumi.

Kilpailun voitti Saksan Gesa-Felicitas Krause kauden eurooppalaisella kärkiajalla 9.18,85. Viime kesän MM-kisojen pronssimitalisti oli kilpailussa lopulta ylivoimainen. Albanian Luiza Gega oli toinen maansa ennätysajalla 9.28,52.

Pronssimitali kilpailussa irtosi ajalla 9.35,05. Sen vei Turkin Özlem Kaya.

Söderberg: Rytmi katosi ja lantio petti

David Söderberg heitti EM-finaalissa seitsemänneksi tuloksella 74,22. Tulos syntyi heti ensimmäisellä heitolla. Sarjan toiseksi pisin heitto syntyi viimeisellä. Se kantoi 73,86. Liki samaan Söderberg pystyi toisellaan, joka kantoi 73,88.

– Kilpailu alkoi ihan suunnitelmien mukaan. Sitten katosi heittorytmi, lantio petti, enkä saanut enää heittoa kulkemaan tuon paremmin, Söderberg totesi.

Söderberg heitti hiljattain Turussa 77,60 ja on kesän kilpailuissa ollut varmassa kunnossa, joten tulos oli pettymys, vaikka sijoitus kahdeksan parhaan joukossa tyydytti.

– En muista milloin olisin heittänyt noin huonosti edes harjoituksissa. Kunto on hyvä, ainakin parempi kuin tuo tulos, Söderberg totesi.

Hallitseva maailmanmestari Puolan Pawel Fajdek vei mestaruuden komealla tuloksella 80,93. Dopingkäryissä ryvettynyt Valko-Venjän Ivan Tihonov oli toinen heitettyään 78,84 ja Puolan toisen mitalin heitti kolmanneksi sijoittunut Wojciech Nowicski tuloksella 77,53.

Söderbergin kilpailukausi jatkuu Lahden Eliittikisoissa.

Kristiina Mäkelä oli kolmiloikkakisan yhdeksäs kesän parhaallaan 13,95. Kolmesta hypystä ensimmäinen kantoi 13,79, toinen 13,94 ja kolmas 13,95.