Eriksson esteet 9.31,88, Harrison ja Kallur säväyttivät koleassa

Eriksson esteet 9.31

Sandra Erikssonin EM- ja olympiakesän ensimmäinen 3000 metrin estekisa kulki mainiosti koleassa säässä Tukholman olympiastadionilla. Hän oli Timanttiliigan kilpailussa yhdeksäs kauden kotimaisella kärkiajalla 9.31,88. Sitä paremmin hän on juossut vain toissa vuonna ennätysjuoksussaan. 

Eriksson oli tasokkaassa kilpailuissa paras eurooppalainen. Taakse jäi muiden muassa Ruotsin Charlotta Fougberg, joka on tällä haavaa Euroopan tilaston kakkonen ajalla 9.30,11. Eriksson nousi Tukholman ajallaan kesän Euroopan tilastossa kolmanneksi.

Erikssonin, 27, ennätys on toissa kesänä juostu 9.24,70. Ratakauden hän aloitti juoksemalla Ostravassa 3000 metrin sileän kilpailun 9.11,64.

Tukholman estekisan voitti Bahrainin Ruth Jebet mainiolla ajalla 9.08,37.

Miesten keihäänheitossa Egyptin Ihab Abdelrahman palasi Tukholmassa voittojen tielle. Hän heitti voiton Timanttiliigan Eugenen kilpailussa tuloksella 87,37. Sen jälkeen Oslossa tekniikka petti, mutta lyhyen Kuortaneen leirin jälkeen hän heitti Tukholmassa 86 metriä, joka toi ykkössijan.

Tukholman kisa käytiin kylmässä ja nahkeassa säässä, joka näkyi tulostasolla. Oslossa kauden kärkituloksen 89,30 heittänyt Saksan Thomas Röhler oli nyt toinen heitettyään 85,89.

Kenialainen maailmanmesteri Julius Yego oli kolmas heitettyään 83,09. Kisa oli hänelle viimein Timanttiliigassa ennen Rion olympialaisia. Hän heittää seuraavaksi Kenian olympiakarsinnoissa. Yli 80 metrin pääsi Tukholmassa myös Japanin Ryohei Arai, joka heitti 82,24.

Kallur haluaa olympialaisiin

Kalsea sää kiusasi vain vähän naisten 100 metrin aitojen tämän hetken maailman kärkijuoksijaa. Yhdysvaltain Keni Harrison voitti Timanttiliigan kilpailun ajalla 12,66.  Se syntyi koleassa 14-15 asteen säässä ja lievään vastatuuleen (-0,4 m/s).

– Pikkuisen nämä olot hidastivat, mutta olen ihan tyytyväinen juoksuun, Harrison tuumi.

Ruotsalaisyleisölle juoksun sankari oli viidenneksi ajalla 13,00 juossut Susanna Kallur, joka tekee paluuta vuosien loukkaantumiskierteen jälkeen.

Kallur, 35, juoksi jo hallissa 60 metrin aidat 8,14. Nyt ensimmäisessä 100 metrin aitojen ulkoratakilpailussaan kuuteen vuoteen, hän sivusi Rio de Janeiron olympiakisojen järjestäjien tulosrajaa ja oli alkumatkan kärkivauhdissa.

– Olen tehnyt todella paljon töitä päästäkseni takaisin tälle tasolle. Nyt sain siitä työstä pienen palkinnon, Kallur riemuitsi paluutaan.

– Mitä nyt tapahtuu, pitää antaa kehon päättää. Kuulostelen miltä se tuntuu huomenna ja ylihuomenna ja seuraavina päivinä. Katsotaan milloin pystyn taas kilpailemaan seuraavan kerran. Tavoite on päästä olympialaisiin. Ruotsissa olympiakisojen tulosraja on 12,80.

Ibrahim Jeilan johti etiopialaiset juoksijat Tukholmassa 5000 metrillä kuutosvoittoon. Viiden vuoden takainen 10 000 metrin maailmanmestari nousi loppusuoralla kevyesti voittoon ajalla 13.03,22 ja jätti Yomif Kelejchan toiseksi ajalla 13.03,66.

Naisten pituushypyssä Serbian Ivana Spanovic venytti 690. Se oli mainio tulos vastatuuleen ja tihkusateen maustamassa koleassa säässä. Yhdysvaltain kokenut arvokisamenestyjä Brittney Reese oli toinen tuloksella 688.

– Oli pikkuisen rankkaa, kun tämä oli jo kolmas perättäinen kilpailu kylmässä säässä, eikä tuulikaan ollut avuksi. Olen tyytyväinen vaikka tiedän pystyväni parempaan, jopa näissä oloissa, Spanovic tuumi.

Perkovicin heitto kulkee

Sileillä pikajuoksumatkoilla britti Dina Asher-Smith kiiti vastatuulessa (-0,8 m/s) voittoon ajalla 22,72. Turkin Jal ali Harvey voitti miesten 100 metriä. Hän pinkoi kahden vilppilähdön kiusaamassa kilpailussa vastatuuleen 10,18 (-0,8 m/s).

Ranskan Renaud Lavillenie taivutti trikoissa 573, joka riitti seiväshyppykilpailun voittoon. Kanadalainen maailmanmestari Shawn Barber oli toinen 565:n ylityksellä. Yhdysvaltain Christian Taylor voitti kolmiloikan säähän nähden mainiolla tuloksella 17,59.

Naisten kiekkoheitossa Kroatian Sandra Perkovic heitti kesän viidennen perättäisen voittonsa. Keväällä 70,88 kiskaissut MM- ja olympiavoittaja pyörähteli Tukholmassa ylivoimaisen voiton ajalla 68,32.

– Nyt tuntuu hyvältä ja heitän hyvin, Perkovic tuumi.

Ruotsin Daniel Ståhl heitti miesten kiekkokisan voittoon tuloksella 63,47.

tuloksia