Eriksson avaa estekauden, selkäkramppi kiusasi Pitkämäkeä

Pitkämäki heittää jo Lapinlahden Eliittikisoissa

Sandra Eriksson juoksee kauden ensimmäisen estekilpailunsa ja suomalaistrio Ari Mannio, Tero Pitkämäki ja Teemu Wirkkala haastaa keihäänheiton muut maailman valiot Timanttiliigan Lausannen osakilpailussa torstaina 9. heinäkuuta.

Turun Paavo Nurmi Gamesissa 89,09 kiskaissut Pitkämäki koki pienen yllätyksen harjoituksissa alkuviikosta.

– Pieni selän kramppi  alkuviikosta meinasi pikkuisen säikäyttää, Pitkämäki kertoo.

Ongelma on sittemmin sivuutettu ja Lausannessa Pitkämäellä on vain yksi tavoite.

– Odotukset on kovat. Tavoitteena on voitto.

Lausannessa suomalaisten kanssa viivalla ovat muun muassa kauden kärkitulosta 91,39 halussaan pitävä Julius Yego sekä kolme kovaa tshekkiheittäjää tällä kaudella 88,18 heittäneen Vítězslav Veselýn johdolla.

 

Eriksson ei ennakoi mahdollisuuksiaan

Sandra Eriksson avaa estejuoksukauden kivikovassa seurassa. Omaa vauhtiaan juoksija ei ennakoi.

– Minulla ei ole aavistustakaan kuinka hyvin voin juosta, koska olen ehtinyt juosta vasta pari estetreeniä. Kaikki ajat 9.30-10.10 välillä ovat mahdollista, Eriksson sanoo.

Kevättalven jalkavaivojen jälkeen Eriksson on vasta rakentamassa terävintä kilpailuvirettä.

– En ole vielä huippukunnossa. Tarvitsen vielä pari viikkoa ja muutamia kovia ratatreenejä, ennen kuin olen niin hyvässä kunnossa kuin haluan, Eriksson sanoo.

Lausannen kilpailusta ei vauhtia puutu, kun maailmantilaston viiden parhaan joukosta radalla ovat Yhdysvaltain Emma Coburn (9.15,59), Timanttiliigaa johtava Kenian Virginia Nyambura (9.15,75), Etiopian Hiwot Ayalew (9.16,87) ja Kenian Lydia Chepkurui (9.20,44).

– Minulle tämä kilpailu on myös hyvä treeni. Toivottavasti MM-raja menee jo tässä ensimmäisessä estekilpailussa. Jos se ei mene, minulle ei ole mikään ongelma juosta se seuraavassa kilpailussa, Eriksson sanoo.

MM-raja on 9.44,00. Erikssonin viime kesänä juoksema Suomen ennätys on 9.24,70.