Ensin treenit, sitten Silja Line Seurakisat

Ensin treenit

Vantaan Salamien Silja Line Seurakisoissa vallitsi leppoisa ja rento meininki. Yleisurheilukoulun treeneistä suoraan kilpailuihin jatkunut ilta piti sisällään monia onnistumisen elämyksiä.

– Silja Line Seurakisoihin on helppo tulla. Lapsille ei tule numerolappujännitystä, kun sellaisia ei ole. Osallistuminen on se juttu, ei niinkään tulos tai sijoitus. Pääasia, että pääsee kokeilemaan erilaisia lajeja, 10-, 8- ja 6-vuotiaiden lastensa kanssa kisoihin osallistunut Tanja Laiho kertoo.

Hänen vanhimmat lapsensa ovat osallistuneet kesän aikana kerran viikossa järjestettyyn Salamien yleisurheilukouluun, jossa harjoiteltiin juuri ennen illan kisoja mm. kilpakävelyä.

– Kumpikaan ei ole kävellyt ennen, mutta äsken sitä kokeiltiin ja kohta mennään jo kisassa, Laiho naurahtaa.

”Ei liian tiukkapipoista”

Myös kentän laidalla Joel-poikansa kilpailua seuraamassa ollut Toni Kysenius pitää yleisurheilua mukavana ja ennen kaikkea monipuolisena lajina.

– Joel pelaa jalkapalloa, jolle yleisurheilu on mukavaa vastapainoa. Futiskentällä ei opi juoksemaan, mutta täällä juoksuoppia saa joka treeneissä. Poika tykkää kokeilla eri lajeja ja yleisurheilussa vaihtoehtoja on paljon. Myös kilpaileminen on mieluista, kun se ei ole liian tiukkapipoista.

Vantaan Salamien toiminnanjohtaja Rita Huttu sanoo kesän aikana järjestettyjen Silja Line Seurakisojen keränneen paikalle keskimäärin kuutisenkymmentä lasta.

– Kesän kisoissa mukana oli ilahduttavasti myös muiden seurojen lapsia, hän sanoo.

Hutun mukaan Silja Line Seurakisoihin parhaisiin puoliin lukeutuu se, että kuka tahansa lapsi voi tulla niihin kokeilemaan eri yleisurheilulajeja.

– Kisat ovat myös helppo väylä hyvän harrastuksen ja seuratoiminnan pariin.