”Ensimmäinen voitto on jäänyt parhaiten mieleen”

Pyhäselän Urheilijat ovat osallistuneet Seuracupiin joka vuosi alusta lähtien. Seuran väsymätön puuhamies, Eero Könönen, sanoo joukkueen tasaisuuden olevan menestyksen avain.

– Aina joukkueen kasaaminen ei ole ollut helppoa, mutta joka vuosi olemme saaneet iskukykyisen ryhmän kasaan. Menestystä on tullut mukavasti siitäkin huolimatta, että osa nuorista kärkiurheilijoistamme on yleensä Ruotsi-ottelujoukkueessa, silloin kun se kilpaillaan finaalien kanssa samaan aikaan Suomessa, Eero Könönen kertoo.

Myös Könönen itse on ollut Seuracupin finaalissa yhtä vuotta lukuun ottamatta. Hän muistelee seuran sijoittuneen ensimmäisenä vuonna toiseksi ja napanneen ensimmäinen monista voitoistaan heti toisena kilpailuvuotena.

– Heikoin sijoituksemme on muistaakseni kuudes. Voittoja on kahdeksan tai yhdeksän. Seuracupin piirikisoissa ja finaaleissa on tehty lukemattomia kauden parhaita, piirinennätyksiä ja omia ennätyksiä. Joukkueen puolesta kilpaileminen saa monet nuoret venymään upeasti kauden parhaimpiinsa.

Könönen sanoo, että Seuracupin ansiosta monet nuoret ovat pysyneet hyvän harrastuksen parissa yli murrosiän hankalimpien vuosien ja kamppailleet vielä 17-vuotiaana paikasta joukkueeseen.

Tunnelma katossa

Varsinais-Suomen Yleisurheilun osa-aikainen kenttäpäällikkönä työskentelevä Juha Oksanen kertoo Seuracupin olevan piirissä erittäin suosittu.

– Parhaina vuosina Seuracupissa on ollut mukana yli 40 seuraa. Viime vuosina määrä on vakiintunut kolmeenkymmeneen joukkueeseen, 80-luvulta lähtien yleisurheilun parissa vaikuttanut Oksanen kertoo.

Oksanen on ollut paikan päällä lukemattomissa Seuracupiin piirikisoissa. Hänen parhaat muistonsa liittyvät kisoissa vallitsemaan tunnelmaan.

– Seuracup on omiaan kasvattamaan seuran yhteishenkeä. Seuracupissa siinä menestyminen on osalle seuroista tosi tärkeää ja kannustus on kovaa.

Oksasen mukaan Varsyn tavoitteena on, että jokaisella alueen paikkakunnalla on toimiva yleisurheiluseura ja mahdollisuus harrastaa lajia.

– Muutamista se vielä puuttuu, mutta asian eteen tehdään piirissä kovasti töitä.