Ennis-Hill: Daegun MM-kulta kuuluu minulle

Ennis-Hillin paluu sai fanit liikkeelle Manchesterissä

Seitsenottelun olympiavoittaja Jessica Ennis-Hill janoaa vielä vuoden 2011 MM-kilpailujen kultamitalia, joka britin mielestä kuuluu hänelle eikä Tatjana Tshernovalle. Venäläinen voitti kilpailun, mutta on sittemmin jäänyt kiinni dopingista.

Tshernova vei Daegun MM-kilpailuissa mestaruuden 129 pistettä edellä Ennis-Hilliä. Sittemmin venäläinen sai kahden vuoden kilpailukiellon, kun vuoden 2009 MM-kilpailujen testinäytteitä käytiin läpi uudelleen ja Tshernovan testistä löytyi merkkejä anabolisten steroidien käytöstä.

Tshernovalle langetettiin kahden vuoden dopingrangaistus ja hänen tuloksensa ajanjaksolta 15.8.2009 – 14.8.2011 hylättiin. Hän sai pitää Daegun MM-kilpailujen mestaruutensa, koska MM-kilpailut alkoivat vasta 28. elokuuta 2011.

Ennis-Hill ei hyväksy menettelyä. Hän on vedonnut asiassa Kansainväliseen yleisurheiluliittoon (IAAF). Britin mielestä kultamitali kuuluu hänelle.

– Tapa jolla on asia on hoidettu, ei minua miellytä. En voi ymmärtää sitä, joten olen kommunikoinut IAAF:n kanssa. Ilman muuta haluan sen mitalin, Ennis sanoo The Guardian -lehdelle.

– Toivon, että he katsovat uudestaan Daegua. En ymmärrä kuinka tämä olisi reilua, Steroidit voivat vaikuttaa kropassa useita vuosia.

Ennis-Hill ihmettelee sitäkin, miksi Tshernovan kahden vuoden kilpailukielto langetettiin alkaneeksi heinäkuussa 2013 niin, että venäläinen voi kilpailla tulevissa vuoden 2015 MM-kilpailuissa. Ennis-Hill itse on palaamassa toukokuussa kilpakentille äitiysloman jälkeen.