Enni Virjonen hyppäsi 16-vuotiaiden halliennätyksen – Rasmus Vehmaa jäi sadasosan SE:stä – Aatu Kangasniemen ylivoimaa kuulantyönnössä

Turun Urheiluliiton Enni Virjonen voitti Oulussa 17-vuotiaiden tyttöjen pituushypyn hallimestaruuden parannettuaan omaa ennätystään valtavasti 55 senttiä. Virjosen voittotulos 611 on 16-vuotisten kaikkien aikojen paras hallitulos.

– Oli kyllä aika yllätys! Tosi vähän olen harjoitellut pituushyppyä, Virjoinen ihmetteli tulostaan.

Pisimmälle ennen Virjosta oli samanikäisenä aiemmin hypännyt Oulun Pyrinnön Marjo Käyrä, joka ponnisti tuloksen 607 vuonna 1996.

Helsingin IFK:n Mila Heikkonen ohitti Virjosen yhden sentin erolla ponnistettuaan viimeisellä yrityksellään 577, mutta tähän Virjonen välittömästi vastasi omalla hirmuhypyllään. Kilpailun kolmas oli 570 hypännyt Tampereen Pyrinnön Iida Kastarinen.

– Ennen viimeistä yritystä ajattelin vaan, että nyt menee, nyt on pakko mennä. Oli sentti eroa ja yleisö kannusti parantamaan, peruskoulun yhdeksättä luokkaa käyvä Virjonen kertoi.

Monipuolinen Virjonen hallitsee useita muitakin lajeja. Tyttöjen SM-kilpailuista hän on eri vuosina saavuttanut mitaleja jo kymmenessä lajissa.

Kristian Peltola Jyväskylän Kenttäurheilijoista oli päivän ainoa seitsemän metrin hyppääjä voittaessaan 22-vuotiaiden miesten mestaruuden tuloksella 708. Toinen oli 689 hypännyt Äänekosken Urheilijoiden Heikki Vuorinen.

Janna-Juulia Mäenpää oli ylivoimainen seiväshypyssä

Lappajärven Veikkojen Janna-Juulia Mäenpää oli päivän ylivoimaisimpia mestareita. Hänen voittotuloksensa 17-vuotiaiden tyttöjen seiväshypyssä oli 385. Toiseksi sijoittunut Espoon Tapioiden Ella Rantala hävisi 45 senttiä.

Mäenpää ylitti neljä korkeutta pudotuksitta ja voittotuloksen 385 toisella yrityksellään. Tämän jälkeen hän teki vielä kolme ennätysyritystä korkeudesta 396.

– Kausi on ollut nousujohteinen. Viime viikonloppuna aikuisten SM-hallissa tein oman ennätyksen 390 ja olin kuudes. Se oli ihana juttu ja nytkin siis ihan hyvin meni, täällä oli kaikkien aikojen toiseksi paras hyppy.

– Kilpailu venyi tosi pitkäksi. Se on mestaruuskilpailuissa ainoa hankala juttu, miten pysyy vetreänä ja miten askel osuu merkille koko ajan, nytkin oli merkin kanssa alussa ongelmia.

15-vuotias Turun Urheiluliiton Venla Lehtinen oli kilpailun kolmas tuloksella 330 ja Himangan Urheilijoiden Hanna Vornanen neljäs samalla tuloksella. Vornanen paransi ennätystään 20 senttiä.

15-vuotias Teemu Koskela voitti kotihallissaan – Känsäkangas avasi kautensa

Kuivasjärven Auran 15-vuotias Teemu Koskela paransi oululaisen kotiyleisön kannustaessa korkeushypyn ennätystään 195 senttiin ja voitti 17-vuotiaiden poikien mestaruuden.

Toinen oli Porin Yleisurheilun Veikka Loikas ja kolmas Lappeenrannan Urheilu-Miesten Aleksi Hilska, jotka kumpikin ylittivät korkeuden 189. Hilska voitti perjantaina pituushypyn mestaruuden ennätyksellään 694.

19-vuotiaiden naisten korkeushypyssä neljä kilpailijaa ylitti korkeuden 165. Ainoana kilpailijana 170 ylitti Gamlakarleby IF:n Mia Känsäkangas viimeisellä yrityksellään.

Viime kesänäkin tämän ikäluokan mestaruuden voittanut Känsäkangas kilpaili Oulussa tämän vuoden ensimmäisen kilpailunsa. Hän hyppäsi nilkka teipattuna.

– Vähän epävarmat oli fiilikset. Alitajuntaisesti varmaan vähän varoin, mutta tosi hyvältä nyt maistuu. Nilkassa on pieni repeämä, jota kuntoutetaan kesäksi, Känsäkangas kertoi.

Aatu Kangasniemi voitti toiseksi tullutta lähes neljä metriä

Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi voitti 17-vuotiaiden poikien kuulantyönnön 3,68 metrin erolla työnnettyään 19,41. Sitä pidemmälle ovat samanikäisenä hallissa työntäneet vain Arttu Korkeasalo vuonna 2016 ja Kangasniemi itse, joiden molempien ennätys on yli 20 metrin.

– Ihan tyytyväinen voi olla vireeseen. Ennen viime viikonlopun aikuisten SM-kilpailuja olin kipeänä ja flunssa veti vähän löysäksi, Kangasniemi kertoi.

– Viime kesään nähden hallikauden tulosten keskiarvo on vakiintunut 20 metrin hujakoille. Jaksan väittää, että aika pitkä työntö olisi voinut tulla, kunto sitä jo edellyttää.

Toiseksi Ouluhallissa työnsi 1,37 metriä ennätystään parantanut Vammalan seudun Voiman Manu Kankaanniemi, joka aiemmin on voittanut poikien Suomen mestaruuden kolmiloikassa.

Kahden metrin mittainen Piikkiön Kehityksen Juho Suominen voitti 19-vuotiaiden miesten kuulantyönnön viimeisen kierroksen tuloksellaan 16,01. Suominen voitti perjantaina myös kiekonheiton talvimestaruuden Pajulahdessa.

Tasaisen kilpailun kaksi seuraavaa olivat Suolahden Urhon Paavo Puro ja Siilinjärven Ponnistuksen Riku Tenhunen tuloksin 15,75 ja 15,49. Tässä ikäluokassa työnnetään 17-vuotiaita kilon painavampaa kuusikiloista kuulaa.

Rasmus Vehmaa aitoi sadasosan päähän SE:stä

Kaksoset Rasmus ja Kasperi Vehmaa juoksivat Lappeenrannan Urheilu-Miehille kaksoisvoiton 19-vuotiaiden miesten 60 metrin aitajuoksussa loistavin ajoin 7,77 ja 7,89. Rasmuksen voittoaika jää vain sekunnin sadasosan tämän ikäluokan SE:stä, jonka hän jakaa Elmo Lakan kanssa.

– Kulta miellyttää. Pari sadasosaa kovempaa olisi voinut juosta, mutta vähän alussa kaverin kanssa kädet kolusivat yhteen. Lisää reeniä ja kesällä kovaa, Rasmus kertoi.

– Pituutta olen hypännyt jo niin paljon, että aitoja oli nyt ihan mukava juosta, sanoi Kasperi, joka lauantaina voitti pituushypyn mestaruuden.

Kolmanneksi sijoittui Tampereen Pyrinnön Konsta Kankainen hänkin hyvällä ajalla 8,12.

Ylikunnari paransi ennätyksiään 0,53 sekuntia ja 0,53 metriä

17-vuotiaiden poikien 60 metrin aitajuoksussa sattui ja tapahtui. Kuivasjärven Auran Eetu Ylikunnari paransi jo alkuerissä ennätystään 8,59:stä 8,26:een ja finaalissa hän oli ylivoimainen erinomaisella ajalla 8,06. Perjantaina Ylikunnari paransi pituushypyn ennätystäänkin yli puoli metriä ja sijoittui kolmanneksi.

– Alkueräaika oli jo aika yllättävä. En tiiä mistä tuli tää hirviä adrenaliinipuuska tähän viimiseen juoksuun. Hyvät ruuat ainaki on ollu. Puurolla ja kanapastalla ja palajon oli tuttuja katsomossa, Ylikunnari kertoi leveällä pohjoispohjalaisella murteella.

Muutoin finaali oli hyvin rikkonainen. Alkuerien toiseksi nopeimman ajan 8,33 juossut Tumi Siranko hylättiin ja alkuerien kolmanneksi nopeimman ajan 8,40 juossut Valentino Bertucci kompuroi viimeiseksi. Tässä ikäluokassa aitojen korkeus on kuusi tuumaa miesten aitoja matalampi.

Toiseksi kuuden juoksijan finaalissa tuli HKV:n Lauri Kylmäpuro ajalla 8,53 ja kolmanneksi kuulantyönnön hopeamitalisti Manu Kankaanniemi ajalla 8,65. Sitä nopeammin alkuerissä juoksi peräti yhdeksän kilpailijaa.

Kankaanpään seudun Leiskun Eero Hirvinen voitti 22-vuotiaiden mestaruuden miesten aidoin ajalla 8,30. 0,05 sekuntia Hirviselle hävisi Kruunupyyn Åsarnan Fredrik Björkqvist ja 0,15 sekuntia Sibbo-Vargarnan Matias Tulokas. Kymmenottelijat Ville Toivonen ja Aleksi Savolainen olivat neljäs ja viides.

Riiali ja Heikkonen taistelivat aitajuoksujen mestareiksi

19-vuotiaiden naisten 60 metrin aitajuoksussa tasaisen kovan kärkikolmikon vahvin oli Imatran Urheilijoiden Meeri Riiali ajalla 8,57. Vain kaksi sekunnin sadasosaa Riialille hävisi HKV:n Siiri Siirtola. Vantaan Salamien Jenna Vakkilainen aitoi kolmanneksi ajalla 8,66.

HIFK:n Mila Heikkonen voitti 17-vuotiaiden tyttöjen mestaruuden kolme tuumaa matalammin aidoin ajalla 8,46. Pituushypyn mestari Enni Virjonen oli alkuerien nopein ajalla 8,47, mutta joutui finaalissa taipumaan kolmanneksi ajalla 8,56.

Virjosta sekunnin sadasosan nopeampi oli finaalissa ennätyksensä aitonut Lapuan Virkiän Linnea Hirvelä. Hyvän ajan 8,59 juoksi myös neljänneksi sijoittunut HIFK:n Elmiina Siikala, joka lauantaina voitti saman matkan ilman aitoja.

Vorselman ja Piirainen loikkivat pisimmälle

Niklas Piirainen Lempäälän Kisasta oli 17-vuotiaiden poikien kolmiloikan ainoa 14 metrin hyppääjä tuloksella 14,03. Piirainen voitti ikäluokkansa Suomen mestaruuden myös viime kesänä.

Toinen ja kolmas olivat Vantaan Salamien Tumi Siranko ja Piiraisen seuratoveri Eelis Kuusjärvi, joiden uudet ennätykset kirjataan SM-kilpailun päätteeksi 13,75 ja 13,42.

19-vuotiaiden mestaruuden voitti HKV:n Simeon Vorselman tasan 14 metrin tuloksella. Hän palasi hiekkakasalle pitkän tauon jälkeen keskityttyään tällä hallikaudella 400 metrin juoksuun, missä oma ennätys onkin parantunut valtavasti ulkoratojen 52,21:stä halliratojen 49,11:een.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun hyppäsin kolmiloikkaa kilpailuissa tai edes harjoituksissa sitten viime elokuun. Siihen nähden meni ihan hyvin, kertoi Vorselman, jonka ennätys on 14,15.

Sibbo-Vargarnan Emil Nylund sivusi ennätystään 13,85 ja loikki Vorselmanin jälkeen toiseksi. Se oli hänen uransa ensimmäinen SM-kilpailuiden mitali. Kolmas oli Tampereen Pyrinnön Santeri Haapamäki, joka ylsi kolmanneksi myös perjantaina korkeushypyssä.

Kolme tyttöä työnsi yli 15 metriä

17-vuotiaiden tyttöjen kuulantyöntö oli hyvätasoinen kilpailu. Sen voitti hallikautensa avannut Vähänkyrön Viestin Ella Mäntylä tuloksella 15,45. Mäntylä on kolmena viime kesänä voittanut eri ikäluokkien Suomen mestaruudet.

Turun Urheiluliiton Enni Virjonen urakoi kahdeksan tunnin työpäivänsä kuluessa kolme mitalia. Pituushypyn voittanut ja aitajuoksussa kolmanneksi sijoittunut Virjonen oli kuulantyönnössäkin toinen. Oma ennätys parani 82 senttiä tulokseen 15,09.

Kolmas oli Nakkilan Vireen Rebecca Nelimarkka, joka paransi ennätystään 86 senttiä tulokseen 15,05. Viime kesänä Nelimarkka voitti kultamitalin Euroopan nuoriso-olympiafestivaalin keihäänheitossa.

Perjantaina Pajulahdessa kiekonheiton talvimestaruuden voittanut Pamela Rantala Littoisten Työväen Urheilijoista oli Ouluhallin kuulantyönnössä neljäs tuloksella 14,52. Hän paransi ennätystään 87 senttiä.

 

OULU 26.2.2023 Nuorten hallimestaruuskilpailut, 3. päivä

(Pitkä 304,1 m rata.)

Finaalit:

M22,

200 m: 1) Jaakko Linnus TP 22,21 (C-erän voittaja), 2) Niilo Mustalahti SeinäjSU 22,22 (B-erän voittaja), 3) Lassi Kaukonen HKV 22,24, 4) Rasmus Martin SibVa 22,38, 5) Konsta Gröndahl TuUL 22,51, 6) Max Tallqvist BorgåAk 22,95 (D-erän voittaja), 7) Juho Koivisto JKU 23,00, 8) Dani Lirkki JKU 23,30, 9) Juho Fyrstén OP 23,45, 10) Aleksanteri Ylimäki VU 25,14.

3000 m: 1) Mikko Kauppinen VieremKo 8.28,61, 2) Niko Putkinen LA 8.30,10, 3) Walte Hautala LA 8.37,13, 4) Arash Ahmad Gul LA 8.48,27, 5) Onni Ikonen JKU 9.30,35, 6) Veeti-Valtteri Soikkeli OP 9.49,84.

60 m aj: 1) Eero Hirvinen KankaanpSL 8,30, 2) Fredrik Björkqvist KronÅs 8,35, 3) Matias Tulokas SibVa 8,45, 4) Ville Toivonen ÄhtärU 8,48, 5) Aleksi Savolainen TP 8,67, Oliver Oksanen NoormNo keskeytti.

Pituus: 1) Kristian Peltola JKU 708, 2) Heikki Vuorinen ÄänekU 689, 3) Eetu Jokela AlavVi 671, 4) Miro Tanninen JoKa 665, 5) Jimi Huuho PyhäselU 645, 6) Marcus Kytölä NurmijYU 636, 7) Juho Kahelin TP 627.

M19,

200 m: 1) Jere Haapalainen TP 22,44 (E-erän voittaja), 2) Topi Huttunen VieremKo 22,48, 3) Benjamin Olli VasaIS 22,59 (B-erän voittaja), 4) Ive Ntumba VasaIS 22,66 (C-erän voittaja), 5) Miska Koponen VU 23,00 (D-erän voittaja), 6) Luka Veselinovic EspTa 23,10, 7) Waltteri Koenkytö EspTa 23,26, 8) Miro Mäkinen TP 23,42, 8) Verneri Kaasalainen MiKV 23,42, 10) Konsta Rutanen KuivasjAu 23,65, 11) Ville Kyrönlahti KangasnKa 23,67, 12) Oscar Grannas JakobstDr 23,77, 13) Taneli Hyvärinen HyvinkSU 23,82, 14) Miro Heikkonen HIFK 23,97 (F-erän voittaja), 15) Eetu Taskinen OP 24,34, 16) Mikael Lahdensuo TP 25,46, Samuli Takkunen AlavVi hylättiin.

800 m: 1) Jere Haapalainen TP 1.56,21, 2) Oliver Asikainen HKV 1.56,39, 3) Martti Majuri LUM 1.56,56, 4) Pyry Laine TuUL 1.56,69, 5) Jimi Alastalo JoKa 1.58,68, 6) Luukas Kontro JKU 1.58,78, 7) Joona Heiskanen KU-58 1.58,97, 8) Henri Säisä IisVi 2.01,23, 9) Kasper Biskop GamlakarlIF 2.02,09, 10) Miro Heikkilä GamlakarlIF 2.02,16 (B-erän voittaja), 11) Joel Vuohtoniemi VU 2.02,46, 12) Elmo Ylä-Kotola KarhKa 2.02,61, 13) Santtu Heiskanen KU-58 2.03,68, 14) Niklas Moilanen KuivasjAu 2.04,51, 15) Leevi Holmström LA 2.08,32, 16) Lauri Hiisvirta VasaIS 2.08,63, 17) Kasper Lindeberg LA 2.12,31, 18) Jibriil Roble VU 2.35,29.

60 m aj (99,1 cm): 1) Rasmus Vehmaa LUM 7,77 (19-v. ka-3:s paras tulos), 2) Kasperi Vehmaa LUM 7,89, 3) Konsta Kankainen TP 8,12, 4) Juho Kallio LapuanVi 8,48, 5) Aapo Nikkola HKV 8,57 (ae. 8.34), Lassi Pihlavisto HKV keskeytti (ae. 8,33).

3-loikka: 1) Simeon Vorselman HKV 14,00, 2) Emil Nylund SibVa 13,85, 3) Santeri Haapamäki TP 13,78, 4) Johannes Jokela KristiinU 13,57, 5) Anton Sabel Korsh5 13,50, 6) Eelis Harjunmaa TP 13,29, 7) Niko Mikkola PoYU 13,28, 8) Mikael Lähteenmäki KankaanpSL 13,20, 9) Johannes Mäkelä HKV 12,98.

Kuula (6 kg): 1) Juho Suominen PiikKe 16,01, 2) Paavo Puro SuolUrho 15,75, 3) Riku Tenhunen SiilinjPo 15,49, 4) Petrus Jakonen NakkVire 14,99, 5) Pyry Selin LA 14,79, 6) Robin Hildén SibVa 14,62, 7) Joona Nieminen EspTa 14,58, 8) Benjamin Holmbäck KronÅs 13,83, 9) Simon Björklöf IFRaseb 13,52.

M17,

300 m: 1) Matias Salminen LA 35,96 (C-erän voittaja), 2) Lauri Takala SeinäjSU 36,16 (B-erän voittaja), 3) Joonas Kumpulainen OrimJy 36,53, 4) Perttu Aakko LUM 36,68 (D-erän voittaja), 5) Jesse Riissanen TP 36,87, 6) Aapo Mäkiniemi LimingNM 36,91 (K-erän voittaja), 7) Hannu Sjöblom LoimLe 36,95, 8) Jarkko Mikkonen PyhäjärvPo 37,03 (I-erän voittaja), 9) Julius Holmberg MIFK (Åland) 37,10 (H-erän voittaja), 10) Tomi Mäkitalo KankaanpSL 37,24, 11) Eeli Mäkelä VantSa 37,61 (E-erän voittaja), 12) Henrik Lounela HKV 37,71 (J-erän voittaja), 13) Onni Nyyssönen JoKa 37,96, 14) Eeti Hänninen HämTa 38,07 (L-erän voittaja), 15) Lauri Kylmäpuro HKV 38,14 (F-erän voittaja), 16) Sisu Mäkelä HKV 38,37, 17) Aleksi Jokela TammRy 38,41, 18) Tuomas Rättö HämTa 38,53 (G-erän voittaja), 19) Aatu Pohjonen LUM 38,64, 20) Alex Brofelt KUYU 38,67, 21) Niklas Tamminen TuUL 38,73, 22) Oliver Metsälä SeinäjSU 38,95, 23) Vinski Hynninen JoKa 39,34, 24) Hannes Sjöblom JomalaIK (Åland) 39,53, 25) Julius Antola TuUL 39,55, 26) Elias Kerälä HämTa 39,70, 27) Eevert Happonen KuopRe 40,25, 28) Konsta Kock VU 40,30, 29) Hugo Haanpää TuUL 40,37, 30) Tymofii Kravchuk VU 41,14, 31) Matias Keltto SeinäjSU 41,42, 32) Luka Kaseva EspTa 41,76, Huang Huiyi VU & Juho Venäläinen ImatrU hylättiin.

60 m aj (91,4 cm): 1) Eetu Ylikunnari KuivasjAu 8,06, 2) Lauri Kylmäpuro HKV 8,53 (ae. 8,42), 3) Manu Kankaanniemi VammSV 8,65 (ae. 8,55), 4) Valentino Bertucci NivalU 9,87 (ae. 8,40), Jesse Kettunen LänsiUU hylättiin (ae. 8,59), Tumi Siranko VantSa hylättiin (ae. 8,33).

Korkeus: 1) Teemu Koskela KuivasjAu 195, 2) Veikka Loikas PoYU 189, 3) Aleksi Hilska LUM 189, 4) Alec Isaacs MalaxIF 180, 5) Tymofii Kravchuk VU 180, 6) Emil Granström VihdVi 175, 7) Matias Nieminen AsikkRa 170, 8) Kimi Keränen LimingNM 170, 9) Niko Tilander KU-58 160.

3-loikka: 1) Niklas Piirainen LempKi 14,03, 2) Tumi Siranko VantSa 13,75, 3) Eelis Kuusjärvi LempKi 13,42, 4) Jamie Okafor VU 13,38, 5) Henrik Lounela HKV 12,64, 6) Samuel Ruohonen TU-38 12,30, 7) Peik Riska HKV 11,91.

Kuula (5 kg): 1) Aatu Kangasniemi NurmijYU 19,41, 2) Manu Kankaanniemi VammSV 15,73, 3) Onni Kukkonen OP 14,89, 4) Niilo Torvi HimangU 14,38, 5) Aleksi Hilska LUM 13,97, 6) Luka Lujasmaa SalVil 13,33, 7) Nico Hirsiaho JKU 12,51, 8) Matias Nieminen AsikkRa 10,97.

N22,

200 m: 1) Julia Ihantola EspTa 24,89, 2) Emmi Valtonen TuUL 25,00 (D-erän voittaja), 3) Petra Häggqvist HKV 25,19 (B-erän voittaja), 4) Pirkitta Marjanen PoYU 25,31 (C-erän voittaja), 5) Emma Mäkikallio PohjanKo 25,73 (G-erän voittaja), 6) Olivia Heino TuUL 25,77, 7) Tessa Moisio KaipVi 25,86 (E-erän voittaja), 8) Aada Puosi EurajVe 26,00, 9) Rosa Salonen KU-58 26,23 (F-erän voittaja), 10) Eeva Samberg HKV 26,35, 11) Inka Metsämäki SeinäjSU 26,55, 12) Veera Häkkinen JoKa 26,58, 13) Jenna-Emilia Piirainen PohjanKo 26,72, 14) Emmi Uotinen SavRi 26,81, 15) Aino Eno TU-38 26,85, 16) Ilona Kamunen KuivasjAu 27,00, 17) Siiri Lithovius LimingNM 27,29, 18) Kerttu Kinnunen JKU 27,53, 19) Lotta Koivulehto HKV 27,64, 20) Saara Vahtokari EurajVe 28,38.

3000 m: 1) Alisa Virtanen JKU 10.09,08, 2) Emma Ranta LempKi 10.23,86, 3) Katariina Kärkkäinen IisVi 10.31,78, 4) Karla Könönen PyhäselU 10.56,70, 5) Ingrid Jalas HeTa 12.33,71.

60 m aj: 1) Jessica Kähärä MiKV 8,35, 2) Vilma Mäki AlavuU 8,46, 3) Niina Karttunen SavRi 8,53, 4) Iina Holopainen HIFK 8,57, 5) Sonja Stång KuivasjAu 8,61, Tanja Kokkonen HIFK hylättiin (ae. 8,47).

3-loikka: 1) Jessica Kähärä MiKV 13,56 (22-v. ka-2), 2) Laura Koivisto JKU 12,56, 3) Saana Peura TervolTe 12,23, 4) Selma Saarinen LappajVe 12,19, 5) Wilhelmiina Harju JKU 12,09, 6) Piia Kalliomäki ÄänekU 11,95, 7) Hanna Peltola TP 11,95, 8) Emilia Heino TP 11,91, 9) Janika Jokinen TU-38 11,67, Emilia Voutilainen HKV ilman tulosta.

N19,

200 m: 1) Laura Loponen LA 24,99, 2) Aino Vuorjoki KuivasjAu 25,26 (E-erän voittaja), 3) Priscilla Boateng JakobstDr 25,58 (B-erän voittaja), 4) Riika Tirkkonen JoKa 25,66 (C-erän voittaja), 5) Alisa Niemi OP 25,91 (G-erän voittaja), 6) Aino Venäläinen ImatrU 25,95, 7) Inka-Maria Ylitalo LapuanVi 25,98, 8) Linne Kallio EurajVe 26,12, 9) Reetta Ryynänen JoKa 26,25 (D-erän voittaja), 10) Carita Kivimäki IkaalU 26,32 (F-erän voittaja), 11) Nea Hassila JakobstDr 26,41, 12) Aicha Kalala KeravU 26,45 (O-erän voittaja), 13) Jelizaveta Tsubareva SjuIF 26,48 (H-erän voittaja), 14) Jenni Kiminkinen JKU 26,86, 15) Tiia Säde JoKa 27,03, 16) Emma-Roosa Räisänen HKV 27,08, 17) Lotta Metsärinta LaitJy 27,20, 18) Olivia Veneskoski OP 27,25, 19) Terhi Vehko HKV 27,35, 20) Viivi Louko LapuanVi 27,47, 21) Martta Valtonen EspTa 27,92, 22) Alina Hummasti SaloistSa 28,23, 23) Vanessa Lindberg RiihimKi 28,42, 24) Lotta Jalonen JanJa 28,69, 25) Vilja-Matilda Koskela RiihimKi 29,23, 26) Emma Halonen SavRi 29,24, Helmi Tarkiainen TP hylättiin.

800 m: 1) Sini-Minea Saarikoski KeravU 2.16,66, 2) Minea Lindén LoimLe 2.17,36, 3) Ella Mykkänen IisVi 2.17,46, 4) Miina Kilpeläinen VU 2.21,11, 5) Eva Peltopuro VantSa 2.21,35, 6) Mona Korelin HKV 2.28,72, Anni Takamaa LapuanVi hylättiin.

60 m aj: 1) Meeri Riiali ImatrU 8,57, 2) Siiri Siirtola HKV 8,59, 3) Jenna Vakkilainen VantSa 8,66, 4) Sara-Sofia Hyvönen JoKa 9,00, 5) Anni Kantola TP 9,14, 6) Helmi Laine SavRi 9,23 (ae. 9,22).

Korkeus: 1) Mia Känsäkangas GamlakarlIF 170, 2) Henni Liimatta MaskKa 165, 3) Elizabeth Fogde MalaxIF 165, 4) Anni Konnu ImatrU 165, 5-6) Saimi Lithovius LimingNM & Sofie Latva-Risku PorinTa 160, 7) Ella Soinilehto OP 160, 8) Emmi Rantala OP 145, 9) Essi Niinimäki LUM 145.

N17,

300 m: 1) Emmi Savenius VehmaistU 39,79 (D-erän voittaja), 2) Mila Heikkonen HIFK 40,24, 3) Silja Filenius HIFK 40,37 (B-erän voittaja), 4) Elle Ceder HKV 40,54 (F-erän voittaja), 5) Sissi Kaksonen HyvinkSU 41,29 (J-erän voittaja), 6) Venla Virrantuomi HKV 41,45 (E-erän voittaja), 7) Elmiina Siikala HIFK 41,47 (C-erän voittaja), 8) Vilma Knutar GamlakarlIF 41,86 (H-erän voittaja), 9) Taimi Vallinoja HKV 41,96, 10) Krista Lehti LempKi 42,21 (G-erän voittaja), 11) Nea Savolainen MaaningMa 42,48, 12) Vanessa Store KälvTa 42,81 (L-erän voittaja), 13) Aada Aarnio JKU 43,33 (M-erän voittaja), 14) Oona Kareinen JoKa 43,37 (I-erän voittaja), 15) Tuuli Kulju JanJa 43,43, 16) Olivia Panhelainen JoKa 43,47, 17) Oona Immonen SavRi 43,53, 18) Polina Petrova KeravU 43,77 (K-erän voittaja), 19) Elin Holm KronÅs 43,82, 20) Vilma Klemetti HIFK 43,92, 21) Miranda Lehtimäki FoSa 43,99, 22) Iina Rantonen VU 44,14, 23) Susanna Kivioja IlmajKi 44,53 (N-erän voittaja), 24) Sara Kyllönen LUM 44,99, 25) Jade Oravainen VU 45,13, 26) Iida Ronkainen KuopRe 45,54, 27) Juuli Saloniemi TP 45,70, 28) Roosa Fagerström TuUL 45,90, 29) Pinja Kukko LempKi 46,42, 30) Veera Heinonen LUM 46,78, 31) Säde Laitinen HKV 46,86, 32) Julia Franzén SibVa 47,01, 33) Iida Ruoho TuUL 47,13, 34) Aada Taskinen OP 47,14, 35) Lotta Savilahti TP 47,59, 36) Lotta Pudas VeitsilKV 47,60, 37) Vilja Hujanen FoSa 48,07, 38) Sara Forsström EspTa 48,08, 39) Nora Korelin HKV 48,46, 40) Jemina Nurmela LUM 49,15

60 m aj (76,2 cm): 1) Mila Heikkonen HIFK 8,46, 2) Linnea Hirvelä LapuanVi 8,55, 3) Enni Virjonen TuUL 8,56 (ae. 8,47), 4) Elmiina Siikala HIFK 8,59, 5) Charlotte Kajander HIFK 8,68, 6) Maria Djusko HämTa 8,70.

Seiväs: 1) Janna-Juulia Mäenpää LappajVe 385, 2) Elli Rantala EspTa 340, 3) Venla Lehtinen TuUL 330, 4) Hanna Vornanen HimangU 330, 5) Essi Nurmela SavRi 320, 6-7) Karoliina Hirvelä JämsänkIl & Tähkä-Alina Koskela RiihimKi 320, 8) Kerttu Kaihola JoKa 300, 9) Elina Ruusuvuori JoKa 285, 10) Edith Rikala VasaIS 265, 11) Alina Van Heerden TuUL 245.

Pituus: 1) Enni Virjonen TuUL 611 (16-v. SE, ent. 607 Marjo Käyrä 1996), 2) Mila Heikkonen HIFK 578, 3) Iida Kastarinen TP 570, 4) Sanja Mäenpää IlmajKi 549, 5) Vilma Knutar GamlakarlIF 544, 6) Olivia Kärki NoormNo 539, 7) Monamaria Pyhältö TP 538, 8) Helmiina Saarikunnas LA 538, 9) Venla Reunanen HIFK 532, 10) Senni Ohra-Aho KangasnKa 525, 11) Anniina Piipponen VeitsilKV 523, 12) Mia Flink EspTa 517, 13) Pirkko Järvikylä JKU 503, 14) Sara Kyllönen LUM 501, 15) Lumia Laakso HKV 495, 16) Emilia Rättö HämTa 495, 17) Juuli Markkula TP 390.

Kuula (3 kg): 1) Ella Mäntylä VähänkVi 15,45, 2) Enni Virjonen TuUL 15,09, 3) Rebecca Nelimarkka NakkVire 15,05, 4) Pamela Rantala LittTU 14,52, 5) Moona Heikkinen JKU 13,24, 6) Enni Haulisto TuUL 13,02, 7) Aino Aalto VehmaistU 11,63, 8) Lumia Laakso HKV 11,63, 9) Sanni Jokela AlavuU 11,18, 10) Antonina Shveykovskaya KuivasjAu 11,03, 11) Kiia Vanhatupa OP 10,87, 12) Mimmi Marttinen JoKa 8,96.

Alkukilpailut:

M19,

60 m aj, alkuerät:

 1. erä: 1) Kasperi Vehmaa LUM 7,98, 2) Konsta Kankainen TP 8,38, 3) Luka Veselinovic EspTa 8,57, 4) Konsta-Eemeli Rutonen LUM 8,61.
 2. erä: 1) Rasmus Vehmaa LUM 7,87, 2) Lassi Pihlavisto HKV 8,33, 3) Aapo Nikkola HKV 8,34, 4) Juho Kallio LapuanVi 8,49, Daniel Wickström SibVa hylättiin.

M17,

60 m aj, alkuerät:

 1. erä: 1) Lauri Kylmäpuro HKV 8,42, 2) Jesse Kettunen LänsiUU 8,59, 3) Tommi Järvenpää JKU 8,60, 4) Niklas Piirainen LempKi 8,82.
 2. erä: 1) Eetu Ylikunnari KuivasjAu 8,26, 2) Tumi Siranko VantSa 8,33, 3) Olavi Halonen HyvinkSU 8,64, 4) Otso Nyyssönen JoKa 9,51.
 3. erä: 1) Valentino Bertucci NivalU 8,40, 2) Manu Kankaanniemi VammSV 8,55, 3) Eeli Mäkelä VantSa 8,61, 4) Eero Wuoti KU-58 9,49, 5) Juuso Tapanila JKU 9,60.

N22,

60 m aj, alkuerät:

 1. erä: 1) Jessica Kähärä MiKV 8,45, 2) Sonja Stång KuivasjAu 8,61, 3) Sofia Lindholm KuivasjAu 8,77, 4) Anna Pyykkö OrivPo 9,24, Emmi Valtonen TuUL hylättiin.
 2. erä: 1) Tanja Kokkonen HIFK 8,47, 2) Iina Holopainen HIFK 8,60, 3) Essi Vehmaa LUM 8,93, 4) Venla Väliharju TP 8,97, Eveliina Lehtola OP keskeytti.
 3. erä: 1) Vilma Mäki AlavuU 8,53, 2) Niina Karttunen SavRi 8,53, 3) Neea Käyhkö SavRi 8,81, 4) Laura Koivukoski EurajVe 9,14.

N19,

60 m aj, alkuerät:

 1. erä: 1) Meeri Riiali ImatrU 8,71, 2) Anni Kantola TP 9,20, 3) Helmi Laine SavRi 9,22, 4) Olivia Veneskoski OP 9,87, 5) Magdaleena Havukorpi VihdVi 10,84.
 2. erä: 1) Jenna Vakkilainen VantSa 8,80, 2) Sara-Sofia Hyvönen JoKa 9,13, 3) Vanessa Lindberg RiihimKi 9,82, 4) Anna-Sofia Orajärvi KuivasjAu 10,02.
 3. erä: 1) Siiri Siirtola HKV 8,87, 2) Martta Valtonen EspTa 9,48, 3) Evita Santala HKV 9,55, 4) Ella Soinilehto OP 9,74.

N17,

60 m aj, alkuerät:

 1. erä: 1) Maria Djusko HämTa 8,77, 2) Charlotte Kajander HIFK 8,91, 3) Miriam Puolimatka VehmaistU 8,99, 4) Jenni Väänänen LA 9,32, 5) Eevi Ylitalo JKU 9,58, Hertta Hakala TP keskeytti.
 2. erä: 1) Elmiina Siikala HIFK 8,78, 2) Iina Rantonen VU 9,27, 3) Iida Riutankoski HKV 9,40, 4) Jade Oravainen VU 9,85, 5) Aada Haavisto TuUL 10,42.
 3. erä: 1) Mila Heikkonen HIFK 8,68, 2) Ella-Sofia Hyövelä LiePa 9,01, 3) Viivi-Leena Kari VetU 9,07, 4) Katariina Leppäaho AlajAn 9,64, 5) Aava Koskinen TuUL 9,65.
 4. erä: 1) Linnea Hirvelä LapuanVi 8,63, 2) Kira Kaipiainen KarhKa 9,29, 3) Emilia Chandras EspTa 9,66, 4) Sofia Kokko MiKV 9,70, 5) Veera Heinonen LUM 10,20.
 5. erä: 1) Enni Virjonen TuUL 8,47, 2) Iida Tossavainen HKV 9,03, 3) Juuli Markkula TP 9,13, 4) Fia Casagrande TuUL 9,42, 5) Moona Heikkinen JKU 10,30.