Enni Nurmi luotti taktiikkaansa ja onnistui MM-debyytissään: ”Viimeiset 6 kilometriä tuntuivat tosi pahalta”

Enni Nurmi pysyi Eugenen MM-kilpailujen naisten 20 kilometrin kävelyssä taktiikassaan ja käveli helteessä tasaisen kilpailun perjantaina iltapäivällä Yhdysvaltain aikaa. Nurmi taittoi ensimmäiset 10 kilometriä ajassa 48.11 ja oli maalissa 29:s ajalla 1.37.29.

– Lopputulos oli parempi kuin mitä ikinä uskalsin odottaa. Alkuun kävi se mitä pelkäsin, kun aloitin maltilla ja olin toiseksi viimeinen, mutta joukkueen valmentajat kannustivat malttamaan ja sieltä niitä selkiä alkoi sitten tulla vastaan, Nurmi sanoi.

– Ensimmäiset 10 kilometriä tulivat helposti. Väli 12 kilometristä 14 kilometriin oli ihan ok ja siitä alkoi tasainen hyytyminen. Viimeiset 6 kilometriä tuntuivat tosi pahalta.

Uran ensimmäinen visiitti yleisen sarjan arvokilpailuihin jätti Nurmelle hyvän tunteen ja seuraava arvokisastartti on tavoitteena kävellä jo Saksassa Münchenin EM-kilpailuissa elokuussa.

– Hyvältä tuntuu, kun nousin MM-rankingin 55. sijalta 29:nneksi. Nyt minulla on tosi hyvä fiilis, kannatti tulla näihin kisoihin. Nyt tietää, että EM-kisoissa uskaltaa luottaa omaan tekemiseen, Nurmi tuumi.

Naisten kilpailun voitti maansa ennätyksen 1.26.58 kävellyt Perun Kimberley García. Hän oli kilpailun suosikkeja käveltyään edellisen ennätyksensä 1.28.38 toukokuussa La Coruñassa, Espanjassa.

Katarzyna Zdziebło oli toinen Puolan ennätyksellä 1.27.31. Kolmanneksi käveli neljännen MM- tai olympiamitalinsa saavuttanut Kiinan Qieyang Shenjie. Nelinkertainen kultamitalikävelijä Liu Hong jäi tällä kertaa viidenneksi,