Enni Nurmi käveli naisten Suomen ennätyksen

Enni Nurmi käveli naisten Suomen ennätyksen

Espoon Tapioiden Enni Nurmi käveli Tapiolan Arenalla 5000 metriä uuteen Suomen halliennätykseen 22.42,9. Vuonna 1998 syntynyt Nurmi rikkoi samalla naisten SE:n ohella myös 22- ja 19-vuotiaiden SE:t.

Nurmi paransi Heli Nevanpään nimissä ollut aikaisempaa ennätystä pitkälti toista minuuttia. Ulkokilpailutkin mukaan lukien Nurmen tulos on Suomen kautta aikain kahdeksanneksi paras.

Enni Nurmea valmentaa nykyisin entinen olympiakävelijä Jani Lehtinen. Aikaisemmin Nurmen valmentajina ovat toimineet myös Timo Uusipere ja Pekka Muinonen.

– Koko talvi on voitu harjoitella ihan terveenä. Enni on tunnollinen harjoittelija ja valmentajan tehtävänä on välillä ollut toppuutella tekemästä liikaa, Jani Lehtinen kertoi.

– Harjoittelu on monipuolista. Koko syksyn tehtiin viikon toinen tärkeä lajiharjoitus Mäkelänrinteen urheilulukion juoksijoiden kanssa.

– Harjoitusmäärät ovat jo korkeita, mutta kävelyn osuus on vielä pieni. Lihaskuntoharjoitteluun käytetään paljon aikaa. Lisäksi on pyöräilyä ja hiihtoa.

– Enni harjoittelee usein nuorten maajoukkuekävelijän Artturi Oilan kanssa ja kevään tullen myös Riina Perkiön kanssa. Viikko sitten Riina hiihti nuorten SM-kilpailuissa pronssia, Lehtinen kertoi.

Enni Nurmen seuratoveri Hele Haapaniemi voitti samoissa kilpailuissa naisten 3000 metrin kävelyn kauden kotimaisella kärkiajalla 13.44,6, mutta Nurmi käveli viimeisen 3000 metrin osuuden jopa tätä nopeammin.

Miesten 5000 metrin kävelyn voitti Esbo IF:n maajoukkuekävelijä Elmo Koivunen vain hieman Enni Nurmea paremmalla ajalla 21.57,2.