Ennätysaika 53,14 yllätti Uusimäen, Mustola miettii kauden jatkoa

Ennätysaika 53

Hilla Uusimäki pinkoi roiman parannuksen 400 metrin sileän ennätykseensä. Hän voitti Joensuun Eliittikisat kauden kotimaisella kärkiajalla 53,14. Hänen aiempi ennätyksensä oli 54,03.

Uusimäki kukisti juoksussa matkan tuoreen Suomen mestarin Kalajoen Junkkareiden Katri Mustolan, joka juoksi kesän parhaansa 53,96.

– Yritin vain pitää mielessä, että keskityn omaan juoksuun, ettei se hajoa. Minulle tämä oli juuri sopiva kilpailu, Uusimäki hehkutti.

Vantaalaisen Kenttäurheilijat-58:n paidassa juokseva Uusimäki, 20, voitti Kalevan kisoissa Oulussa 400 metrin aidat ennätyksellään 57,40. Kesän mittaan aitojen ennätys on kohentunut jo useamman kerran, mutta vielä olisi varaa.

– Tuo sileän 400 metrin aika oli yllätys, mutta aidoissa olen odotellut kovempaa tulosta, alle 57 sekunnin aikaa. Kalevan kisojen finaali oli teknisesti huono juoksu, Uusimäki sanoi.

Uusimäen 400 metrin aika vie hänet lajin kaikkien aikojen tilastossa jaetulle yhdeksännelle sijalle. Uusimäki on pitänyt 400 metrin aitoja ja 400 metrin sileää tasavertaisina lajeina, vaikka on kesän mittaan painottanut aitajuoksua.

– En ole ajatellut, että jompikumpi olisi päälaji. Ennen kesää ajattelin vielä, että voisin yrittää EM-rajaa sileällä 400 metrillä, Uusimäki sanoo.

Joensuun juoksulla EM-raja 53,40 olisi rikkoutunut. Amsterdamissa Uusimäki kilpaili 400 metrin aidoissa ja nousi alkuerissä syntyneellä silloisella ennätyksellään 57,59 välieriin.

 – Seuraavaksi juoksen Lappeenrannassa 22-vuotiaiden SM-kisoissa ja sitten on vielä 22-vuotiaiden pohjoismainen kisa Espoossa ennen Ruotsi-ottelua, joten on tässä hyviä kisoja, Uusimäki sanoo.

 

Mustola: Nyt pitää selvittää missä vika?

Mustola oli tyytyväinen kauden parhaaseen aikaan ja onnitteli Uusimäkeä komeasta ennätyksestä. Hän jätti kuitenkin radan Joensuussa mietteliäänä. Kauden jatko on mietinnässä.

– Nyt on sellainen aika, että on ruvettava selvittämään miksi kaikki kisat tällä kaudella ovat olleet niin vaikeita. Olen ollut väsynyt kaikissa kisoissa, Mustola sanoo.

Mustolan tavoite oli päästä kesän mittaan toissa vuonna juostun ennätyksen 53,20 tasolle ja alle sen. Näin ei kuitenkaan ole käynyt, vaikka takana on hyvä harjoituskausi.

– Kauden jatkosta on nyt vaikea sanoa. Tänä kesänä jokaisen kilpailun jälkeen on joutunut kaivamaan itsensä taas jatkamaan, Mustola totesi.

tulokset


mustola_katri_uusimaki_hilla_juoksukuva_1_of_1.jpg