Ennätys ei yllättänyt Vantaan naisten kisan voittanutta Alasta: Se vastasi odotuksia

Naisten keihäskilpailun hahmo Vantaan Kultainen Keihäs -kilpailussa oli Anni-Linnea Alanen, joka voitti kisan komealla ennätyksellään ja kevään kotimaisella kärkituloksella 57,11. Se nosti Alasen 19-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi.

– Se vastaa harjoitusten odotuksia ja tuntuu todella hyvältä, Alanen sanoi.

Petteri Piirosen valmentama heittäjä teki edellisen ennätyksensä kuluvan kuun puolivälissä Kuortaneella. Vantaalla ennätys koheni 71 senttiä. Kultainen Keihäs -kilpailussa Alasen sarjan toiseksi pisin heitto kantoi sekin 56,38.

– Rytmin kanssa oli alkuun ongelmia, mutta pikkuhiljaa aloin päästä paremmin tuen päälle ja siitä se heitto lähti. Nyt tuntuu, että olen hyvässä kunnossa, Alanen sanoi.

Alaselle kauden tärkeimmät kilpailut ovat alle 20-vuotiaiden EM-kilpailut Tallinnassa heinäkuussa.

– Tässä kilpailussa tärkeintä oli saada aikaiseksi rento, hyvä heitto ja päästä heitossa tuen päälle. Minulla on monesti se ongelma, että menen liian nopeasti tuen yli. Nyt pääsin painamaan tukijalkaa kunnolla.

Kangas lämpeni taistelemaan voitosta

Jenni Kangas oli Vantaalla toinen tuloksella 56,20 ja Jatta-Mari Jääskeläinen kolmas heitettyään 56,08. Kangas avasi kilpailun 55,31 kantaneella heitolla ja löysi sitten lisää puristusta kilpailuun viimeiseen heittoon, kun Alanen meni viidennellä kierroksella johtoon. Kangas heitti viimeisellään 56,20.

– Yleensä sitä keskittyy niin omaan tulokseen, että muualla kuin isoissa kisoissa tulee harvoin sellaista halua voittaa. Nyt halusin voittaa, kun tänä kesänä kaikki kisat ovat kauhean tärkeitä, Kangas viittasi mahdollisuuteen hankkia olympiavalintaan riittävät rankingpisteet.

– Tuo viimeinen heitto oli myös sikäli tärkeä, kun tuli tieto, että 56 metrillä kolme parasta suomalaista pääsee Paavo Nurmi Gamesiin, eli meinasi jäädä hilkulle, Kangas huokaili.

– Verryttely lupasi hyvää ja viimeinen heitto oli sinnepäin, mutta muuten se oli sellaista tyypillistä Jenniä.

Jääskeläinen: Kauden avauksessa heitto oli vähän hakemista

Jääskeläinen oli kauden avauskilpailuunsa koko lailla tyytyväinen,

– Heittäminen tuntui ok:lta. Olen heittänyt vähän treeniä tuollaisesta vauhdista, josta nyt heitin. Siksi heitto oli vähän hakemista varsinkin, kun vauhdin kanssa on ollut ongelmia. Siihen nähden hyvä kauden avaus, Jääskeläinen sanoi.

Suominen sivalsi ennätyksen

Vivian Suominen oli neljäs ennätyksellään 54,64, joka vei Mikaela Ingbergin ja Kirsi Ahosen valmentaman heittäjän 19-vuotiaiden kotimaan kaikkien aikojen listalla seitsemänneksi.

Suomisella ei ollut kisaan tarkkoja odotuksia. Takana ei ollut paljon täydenvauhdin tuntumaa ulkona tehdyistä harjoituksista ja ennen kisaa piti jopa pohtia, että pystyykö varmasti heittämään.

– Ennen kisaa ennen tiennyt, pystynkö heittämään. Oli sellaisia tuntemuksia ja viime kausihan meni rasitusmurtuman kanssa. Siksi ensimmäisten kierrosten heitot olivat vähän varovaisia, mutta ennätysheittoon sain homman kulkemaan, Suominen sanoi.

Vantaa:

Kultainen Keihäs -kilpailu:

Miehet, keihäs: 1) Lassi Etelätalo JoensKa 81,28, 2) Rocco van Rooyen E-Afrikka 80,73, 3) Toni Kuusela KuortKu 80,65, 4) Topias Laine HKV 80,17, 5) Toni Keränen LimNM 76,13, 6) Jarmo Marttila KälvTa 75,79, 7) Teemu Narvi KanksLei 74,41, 8) Tino Mäkelä PyhäsU 73,10.

Naiset, keihäs: 1) Anni-Linnea Alanen VaasVa 57,11 (kkk),2) Jenni Kangas LahdA 56,20, 3) Jatta-Mari Jääskeläinen TuUL 56,08, 4) Vivian Suominen HIFK 54,64, 5) Saara Lipsanen  LappUM 54,05, 6) Elina Kinnunen UudKK 52,51, 7) Julia Valtanen RaumU 51,72, 8) Sanne Erkkola TuUL 51,59, 9) Siiri Elomaa TampPy 46,57.

https://live.tuloslista.com/9121