Ennätyksensä tehnyt Kuusiniemi ja Halonen aitoivat toiseksi Budapestin GP:ssä – Lehikoinen ja Uusimäki aitoivat Brysselissä

Santeri Kuusiniemi ei peitellyt riemuaan juostuaan Budapestissä Unkarin GP:n 110 metrin aitajuoksussa ennätyksensä 13,58.  Se toi toisen sijan ja tärkeitä rankingpisteitä. Juoksun voitti Kuuban Roger Iribarne ajalla 13,37.

– Ai että, Kuusiniemi hersytti, eikä syyttä, sillä 13,60:n alitus on ollut aiturin tavoitteena ja mahdollinen jo hyvän aikaa.

Juoksu ei Kuusiniemen mukaan ollut täydellinen, vaikka Jyväskylässä hiljattain juostu ennätys 13,64 koheni.

– Kilpailussa tuli hirveä hassi. Ajattelin lämmittelyvedossa, että lähden matalana ja menen 8 askeleella ensimmäiselle aidalle. Kilpailussa pomppasinkin ihan pystyyn toisella tai kolmannella askeleella. Rupesin sitten imemään kärkeä kiinni ja kolhin vielä kolmanneksi viimeistä aitaa, Kuusiniemi kertaili.

Kuusiniemi oli ennen Budapestin juoksua EM-rankingissa 36:s, eli kiinni viimeisessä EM-kilpailuihin vievässä paikassa.

– Täältä haettiin vielä pisteitä. Oli hieno, nopea rata ja pikkuvastainen, Kuusiniemi hehkutti.

Halonen: ”Kuolin jo takasuoralle ja piti taistella maaliin”

Kristiina Halonen juoksi Budapestissä Unkarin GP:n naisten 400 metrin aitajuoksussa toiseksi ajalla 56,03, joka jäi neljä sekunnin sadasosaa Halosen viikonvaihteessa Malmössä juoksemasta ennätyksestä 55,99. Sillä hän on kesän kotimaan tilaston kolmonen.

Juoksun voitti Unkarin Sára Mátó ennätyksellään 55,49. Halosen aika oli parempi, kuin Viivi Lehikoisella ja Hilla Uusimäellä samana iltana Brysselissä.

– Tällä kertaa oli sellainen kisa, että ”kuolin” jo takasuoralle, mutta piti vaan taistella maaliin asti, Halonen totesi juoksusta, joka oli hänelle Rooman EM-kilpailujen kenraali.

Halonen on juossut reilun viikon sisään kolme 400 metrin aitakilpailua, jonka vuoksi matkustaminen alkoi jo tuntua.

– Ihan hyvä juoksu tällaisella kropalla. Tässä on ollut myös henkisesti raskasta, on ollut paljon käsiteltävää. Nyt pitää vain palautua ennen EM-kisoja henkisesti ja fyysisesti, Halonen sanoi ja viittasi käsiteltävillä asioilla muihin kuin urheiluasioihin.

Lehikoinen ja Uusimäki Brysselissä

Brysselissä kansainvälisten Flanderin kisojen (IFAM) naisten 400 metrin aitajuoksussa Viivi Lehikoinen oli A-erässä kuudes ajalla 56,24 ja Hilla Uusimäki B-erässä neljäs ajalla 57,00. Kaikki erät huomioon ottaen suomalaisten sijoitukset olivat 7:s ja 11:s.

A-erän voitti Hollannin Cathelijn Peeters ajalla 54,32. B-erän nopein oli Portugalin Fatoumata Diallo, joka sijoittui kokonaistuloksissa toiseksi ajalla 55,33.

 

BUDAPEST (HUN) 26.5.2024 Continental Tour Bronze

Miehet,

110 m aj (0,4 m/s): 1) Roger Iribarne Kuuba 13,37, 2) Santeri Kuusiniemi Suomi 13,58, 3) Antonio Alkana Etelä-Afrikka 13,66.

Naiset,

400 m aj: 1) Sára Mató Unkari 55,49, 2) Kristiina Halonen Suomi 56,03, 3) Bianca Stubler Yhdysvallat 56,04.