Engberg aloitti SUL:n valmennusassistenttina: Työskentely urheilun parissa on ollut haaveena

Petra Engberg on aloittanut työt Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusassistenttina. Hänen vastuullaan ovat matkavaraukset, urheilijarahasto ja taloushallinnon avustavat tehtävät.

– Tosi innostunein ja avoimin mielin lähden tutustumaan yleisurheilumaailmaan. Kiva olla mukana remmissä. Tässä oppii varmasti paljon uutta, Engberg sanoo.

Engberg, 28, on alkujaan espoolainen, mutta asuu nyt avomiehensä kanssa Helsingissä.  SUL:n palvelukseen hän tuli Lappset Group Oy:n myyntikoordinaattorin  tehtävistä.

– Olen aina ollut kiinnostunut kaikesta urheilusta ja haaveena on ollut päästä työskentelemään huippu-urheilun parissa. Nyt pääsen tekemään töitä suoraan urheilijoiden kanssa, joka on tosi mielenkiintoista, Engberg sanoo.

Engberg on koulutukseltaan fysioterapeutti ja tradenomin tutkinto viimeistelyvaiheessa..

– Viimeistelen parasta aikaa opinnäytetyötä Metropolialle. Se valmistuu piakkoin, Engberg sanoo.

”Tulen toimeen kaikkien kanssa”

Edellisestä työpaikastaan Engbergillä on kokemusta myynti- ja asiakaspalvelutyöstä ja myös taloushallinnosta. Itseään hän kuvaa sosiaaliseksi, liikunnalliseksi ja auttavaiseksi.

– Tulen toimeen kaikkien kanssa, Engberg hymyilee.

Urheilu on Engbergille tuttua omalta uralta käsipallon parissa. Hän oli 2009 Grankulla IFK:n kanssa voittamassa naisten Suomen mestaruutta.

– Pelasin sen jälkeen vielä ykkösdivisioonassa. Nyt käyn kuntosalilla ryhmäliikunnassa, ulkoilen ja hiihdän aina kun se on mahdollista, ja aivan hiljattain aloitin tanssiharrastuksen, Engberg sanoo.

– Urheilua olen seurannut aina ja monipuolisesti, käsipalloa, yleisurheilua, maastohiihtoa, jalkapalloa ja jääkiekkoa, mutta lähinnä arvokisoja.

Engberg tulee kaksikielisestä kodista.

– Äitini on suomenkielinen, isä ruotsinkielinen. Koulut kävin Metropoliaan asti ruotsiksi. Molemmat kielet ovat yhtä vahvat, Engberg sanoo.