Emilia Karell heitti 22-vuotiaiden halli-SE:n – Espoon EM-kilpailut kesän päätavoite -VIDEO

Sjundeå IF:n Emilia Karell sivalsi Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa 22-vuotiaiden keihäänheiton Suomen ennätyksen 56,43 perjantaina. Aiempi SE oli Elina Kinnusen samassa hallissa toissa talvena heittämä 55,34.

– Ei ollut mitään odotuksia. Oli vähän epävarma fiilis, kun selkä on viime aikoina kramppaillut. Ajattelin, että menen vaan kokeilemaan, Karell kertaili.

Karell, 19, heitti tuloksen Keihäsolympiadin leirikilpailussa. Se syntyi heti kilpailun ensimmäisellä heitolla. Sen jälkeen hän heitti vielä kahdesti, mutta astui ne yli ja jätti loput heitot väliin.

– Ensimmäinen heitto oli rento ja siinä kaikki nasahti kohdalleen. Yritin vielä heittää sen jälkeen kaksi heittoa, mutta oli aika tyhjä olo, Karell totesi.

Karellin tulos on naisten kaikkien aikojen hallitilaston neljänneksi paras. Viimeksi sitä pidemmälle on suomalaisista heittänyt Kirsi Ahonen vuonna 2008.

Espoon EM-kilpailut tavoitteena

Karell voitti viime vuonna keihäänheiton 19-vuotiaiden Suomen mestaruuden ja oli alle 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa Calissa kahdeksas. Tällä haavaa keihäänheitto on Karelille  kakkoslaji. Ykköslaji on käsipallo, jota Karell pelaa kirkkonummelaisen Kyrkslätt IF:n riveissä naisten SM-sarjassa.

Kun käsipallokausi päättyy, Karell keskittyy vain keihäänheitoon. Kesän kilpailukauden tavoite on kirkas.

– Päätavoite on päästä Espoossa heinäkuussa käytäviin alle 23-vuotiaiden EM-kisoihin, Karell sanoo.

LAHTI, Pajulahti 3.3.2023 Keihäsolympiadin hallikilpailut

Naiset,

Keihäs: 1) Emilia Karell SjuIF 56,43 (kkk & ka-4 & 22-v. SE, ent. SE 55,34 Elina Kinnunen 2021), 2) Sanne Erkkola TuUL 53,06, 3) Helmiina Kynnäs SaarijPu 46,56.