EM-urheilijoita Kupittaan SM-kilpailuissa

Nuorten hallimestaruuskilpailut Kupittaalla

Hallikauden suurimmat SM-kilpailut ovat vuorossa ensi viikonloppuna 27.2.-1.3. Kupittaalla, kun 756 nuorta yleisurheilijaa kilpailee eri ikäluokkien mestaruuksista. Mukana ovat myös viime viikonloppuna Pirkkahallissa EM-rajan rikkoneet kuulantyöntäjä Arttu Kangas ja seiväshyppääjä Wilma Murto.

Kupittaalla kamppaillaan Suomen hallimestaruuksista 22-vuotiaiden nuorten, 19-vuotiaiden junioreiden sekä 17-vuotiaiden poikien ja tyttöjen ikäluokissa. Tämänvuotiset mestaruuskilpailut ovat 28:nnet. Ensi kerran kilpailtiin vuonna 1988. Silloin ohjelmassa oli vasta yksi ikäluokka 18-vuotiaille.

 

Elmo Lakka ja Kristian Pulli jahtaavat EM-rajaa

Miesten 60 metrin aitajuoksun ja pituushypyn tuoreet hallimestarit Elmo Lakka ja Kristian Pulli tavoittelevat nuorten mestaruuksien ohella tulosrajaa viikko myöhemmin Prahassa järjestettäviin Euroopan hallimestaruuskilpailuihin. Kumpikin oli vähällä yltää siihen jo viime viikonloppuna.

Pikajuoksujen tulostasosta on odotettavissa korkea. Mestaruuksista kilpailevat mm. Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Samuli Samuelsson, Samuli Lehtinen, Oskari Lehtonen ja 16-vuotias Lauri Tuomilehto sekä naisten sarjoissa esim. Jonna Berghem, Milja Thureson, Anniina Kortetmaa ja Lotta Kemppinen.

400 metrin aitajuoksun Suomen ennätysmies Oskari Mörö, viime viikonlopun kaksoismestari Hilla Uusimäki ja tuore miesten aitajuoksumestari Joni Vainio-Kaila keskittyvät Kupittaalla hekin sileille pikamatkoille. Tuoreista naisten SM-mitalisteista Reetta Hurske on ilmoittautunut sekä sileille että aidatuille matkoille.

1500 ja 3000 metrin juoksuissa kohtaavat taistelupari Oona Kettunen ja Camilla Richardsson. 3000 metrin kävelyssä kilpailee tuore naisten hallimestari Henrika Parviainen. Miesten kestävyysjuoksuihin on ilmoittautunut Etelä-Sudanista muuttanut 18-vuotias lahjakkuus Kennedy Charicha.

 

Naisten seiväshypyssä kaikkien aikojen kilpailu

Seiväshypyssä kohtaavat 17-vuotiaiden ikäluokan maailman kärkikaksikko Wilma Murto ja Elina Lampela. Heistä Murto yritti viime viikonloppuna rikkoa jopa ikäluokkansa maailman halliennätystä 446. Myös 22-vuotiaiden ikäluokan Erica Hjerpe ja Aino Siitonen ovat kehittyneet jo yli 420 sentin tuloksiin.

19-vuotiaiden miesjunioreidenkin seiväshyppy on korkeatasoinen. Niko Koskinen, Tomas Wecksten ja Urho Kujanpää kuuluvat kaikki eurooppalaiseen kärkeen omassa ikäluokassaan. Naisten korkeushypyssä kilpailee joukko 182-185 hypänneitä lahjakkuuksia Vanessa Varjolampi, Heidi Erkinheimo, Sini Lällä ja Elina Kakko.

Pituutta hyppää tuore naisten mestari Emmi Mäkinen ja kolmiloikkaa kolme hyvän eurooppalaisen tason lahjakkuutta Simo Lipsanen, Tuomas Kaukolahti ja Senni Salminen. Kuulantyöntäjistä tuore 22-vuotiaiden Suomen ennätysmies Arttu Kangas kohtaa tuoreen miesten SM-kilpailuiden kakkosen Timo Kööpikän.

Nuorten mestaruuskilpailuiden ulkopuolella kilpailee myös kolme vanhempaa hyppylajien urheilijaa, seiväshyppääjä Jere Bergius, kolmiloikkaaja Aleksi Tammentie ja korkeushyppääjä Laura Rautanen, joille Kupittaalla tarjotaan vielä lisänäyttömahdollisuus Prahan EM-kilpailuihin.

 

Nuorten kisat ovat vaikuttava yhteistyöponnistus

Järjestävän seuran Turun Urheiluliiton noin 200 vapaaehtoisen toimitsijakuntaan kuuluu myös suuri joukko aikuisia aktiiviurheilijoita, mm. parikymmentä Kalevan kisojen osallistujaa. Yksi vapaaehtoisista on 100 metrin aitajuoksun entinen Suomen ennätysnainen ja junioreiden Euroopan mestari Lena Spoof.

Valtavan osallistujamäärän vuoksi lähettäjät, ajanottajat ja tulospalvelu tekevät kolmipäiväisten kilpailujen aikana jopa viisi täyttä kahdeksan tunnin työpäivää. Useiden vapaaehtoisten työt alkavat jo kauan ennen kisaviikonloppua. Yksinomaan tulospalvelun valmistaviin töihin on kisojen alkaessa kulunut jo kolme päivää.

Tuhansia tunteja vapaaehtoistyötä kymmenien vuosien ajan ahkeroinut Juhani Jalava Turun Urheiluliitosta kertoo onnistuneiden kisojen salaisuuden: – Kisojen aikana sääntöasioiden ja tarkkuuden lisäksi toimitsijoille tärkeää on iloinen mieli ja positiivinen suhtautuminen urheilijoihin. Sitä ei voi liikaa korostaa.

Hallimestaruuskilpailut Kupittaalla alkavat perjantaina 27.2. iltapäivällä kello 16. Lauantaina 28.2. ja sunnuntaina 1.3. kilpailut kestävät molempina päivinä yli yhdeksän tuntia. Lauantaina aloitetaan aamukymmeneltä ja sunnuntaina aamuyhdeksältä.

Tervetuloa Turkuun!

TURKU 27.2.-1.3.2015 XXVII Nuorten hallimestaruuskilpailut