EM-tulosraja Leveelahden ulottuvilla

EM-tulosraja Leveelahden ulottuvilla

Virtain Urheilijoiden Vesa Leveelahti jätti kuularingin Espoon YAG:ssa vähän kaksijakoisin tuntein. Hän voitti 17-vuotiaiden kilpailun ylivoimaisesti ennätyksellään 17,82, mutta oman ikäluokan EM-raja 18,10 jäi rikkomatta. Sarjassa työnnetään viiden kilon kuulaa.

Leveelahti, 17, mittasi kilpailun kilpailun jälkeen ensimmäisen verryttelytyönnön, joka kantoi 18,20. 

– Ei harmita, kun tässä on vielä pari kisaa vielä jäljellä ja tietää, että pystyy tekemään rajan, Leveelahti summasi kisatulosta.

– Otin nyt kolme ensimmäistä työntöä rauhassa, että sain tuloksen. Pisin tulin sitten neljännellä, kun vähän kiristin?

Mistä 18,10 ylitys kilpailussa jäi kiinni?

– Olin ehkä vähän laiska. Terävyyttä puuttui, Leveelahti tuumi.

Toiseksi kuulakilpailussa työnsi Imatran Urheilijoiden Eero Virtanen tuloksella 15,81.

17-vuotiaiden naisten kuulakilpailun voitti Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eerika Salomäki. ennätyksellään 13,44. Espoon Tapioiden Rebekka Sukselainen oli toinen.

Kaustisen Pohjan-Veikkojen Salla Koskimäki voitti 14-vuotiaiden moukarinheiton tuloksella 51,53. Lopen Urheilijoiden Emmi Malo oli toinen ennätyksellään 50,00. Sarjassa heitetään 3 kilon moukaria. 

– En ajatellut, että olisi voinut tuon paremmin mennä, kun en ole vähään aikaan moukarin koskenut, monittelija-Koskimäki tuumi.

Moukariringissa Loimaan Jankon vasta 11-vuotias Pinja Kärhä voitti 13-vuotiaiden tyttöjen sarjan ennätyksellään 44,00, joka on myös 11-vuotiaiden kaikkien aikojen paras tulos.


sul_vk_00664_20180615.jpg

Ville Tuki vei 17-vuotiaiden korkeushypyn.

,

Tuki vei korkeushypyn, Andersson sivusi ennätystään

17-vuotiaiden poikien korkeushypyssä Tammelan Ryskeen Ville Tuki ylitti 191 ja voitto. Samalla hän kohensi ennätystään kuudella sentillä. Kilpailun tilastosuosikki Tampereen Pyrinnön Ville Eikkula toinen oli ylitettyään 185.

15-vuotiaiden poikien seiväshypyssä Kokemäen Kova-Väki -seuraa edustava Oskari Henttinen taivutti voiton ennätyksellään 380. Saman sarjan tyttöjen kilpailun voitti Esbo IF:n Silja Andersson ennätystään sivuavalla tuloksella 345.