EM-mitalisti Kajander juoksi ennätyksensä

EM-mitalisti Kajander juoksi ennätyksensä

22-vuotiaiden EM-kilpailuissa 4 x 100 metrin pronssia voittanut Willem Kajander, 21, porhalsi Lohja Junior Games-tapahtumassa 100 metrin ennätyksensä 10,66. Satanen juostiin uudella päällysteellä takasuoralla 1,1 sekuntimetrin myötätuulessa.

-Ennätys tuli yllätyksenä. Tavoitteenani oli vain parantaa kiihdytysvaihetta. Juoksu kulki hyvin 60 metriin asti. Sen jälkeen juoksu meni loikkimiseksi. Uusi rata tuntui hyvältä, Porvoon Akilleksen Kajander kertoi.

Kajander sijoittui viime viikonloppuna Kalevan kisojen satasella kuudenneksi. Hän on saavuttanut tänä ja viime vuonna 4 x 100 metrin SM-kullan Akilleksen joukkueessa Viktor Kanteleen, Victor Fagerholmin ja Lauri Tuomilehdon kanssa.   

Lohjalaisen Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Mikke Jaakkola tarjosi Lohjalla Kajanderille lujan vastuksen häviten ajalla 10,70 vain neljä sadasosaa. Jaakkola, 19, lohkaisi ennätyksestään huimat kolme kymmenystä.

-Mikke tuli lopussa tosi kovaa, Kajander kehui.

Kajanderin päälaji oli vielä neljä vuotta sitten jalkapallo. Hän pelasi muun muassa Hongassa junioreiden SM-sarjaa. Kajanderilla on juoksutekniikassa parantamisen varaa.  

-Minulla on vieläkin jalkapallosta johtuvaa turhaa sivuttaisliikettä, kertoi Lars Fagerholmin valmentama Kajander.

Esbo IF:n Jonathan Brace pinkoi Lohjalla kolmanneksi ajalla 10,81. Kalevan kisojen 110 metrin aitajuoksun pronssimitalisti Viktor Kantele pyyhälsi neljänneksi ajalla 10,98, joka on kymmenyksen parempi kuin hänen aikaisempi ennätyksensä.

Naisten 10 000 metrin hallitseva Suomen mestari Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander juoksi 3000 metriä ennätyksensä tuntumaan 9.54,79.

Lohja Junior Games on osanottajamäärältään Youth Athletics Gamesin jälkeen Suomen toiseksi suurin lasten ja nuorten yleisurheilukilpailu. Lohja Junior Gamesissa kilpailevat lauantaina ja sunnuntaina 9-15-vuotiaat pojat ja tytöt.

https://luu.sporttisaitti.com/tapahtumat-ja-kilpailut/lohja-junior-games…

(Jyrki Repola.)

LOHJA 28.-30.7.2017 Lohja Junior Games

Tulospalvelu

https://luu.sporttisaitti.com/tapahtumat-ja-kilpailut/lohja-junior-games-2017/tulokset/