EM-mitali maistui Ruuskaselle, mutta väri oli pettymys

EM-mitali maistui Ruuskaselle

Antti Ruuskanen nappasi Amsterdamista keihäspronssia tuloksella 82.44. Mahdollisuudet kirkkaampaan mitaliin menivät kylkikramppiin, joka iski kolmannella heitolla.

– Jos olisi ollut olympialaiset, olisin heittänyt viidennen ja kuudennen heiton, mutta tässä tilanteessa en sitä tehnyt. Odotin kovempaa tasoa. Mitali kelpaa, mutta väri on pettymys, Ruuskanen totesi.

Hänen valmentajansa Jarmo Hirvonen sanoi, että päätös viimeisten heittojen väliin jättämisestä oli hänen.

– Tällaista se on, kun heitetään arvokisoissa kahtena päivänä peräkkäin, Ruuskanen jatkoi viitaten kylkivammaan.

Arvokilpailuissa on usein välipäivä karsinnan ja finaalin välillä, mutta Amsterdamissa näin ei ollut. Myös ennakkosuosikkina kilpailuun lähtenyt Saksan Thomas Röhler harmitteli peräkkäisiä kilpailupäiviä ja sanoi kylkiensä olevan kipeät viime viikonlopun Turun kilpailun ja eilisen karsinnan jälkeen.

– Kylki on niin kipeä, että tukijalkaa ei pysty laittamaan kunnolla maahan. Yhtään kilpailua en heitä ennen kuin kyljen tilanne on selvä, Ruuskanen totesi.

Bäck pettyi viidenteen sijaan

Arvokilpailujen ensikertalainen Kristian Bäck ei ollut yllättynyt viidestä sijastaan. Hän oli harmissaan mitalin lipumisesta kahden sentin päähän ja sanoi, että kahdeksan metriä olisi pitänyt pystyä hyppäämään.

– Oli tosi hyvä fiilis hypätä ja paljon adrenaliinia veressä. Tekniikan kanssa oli ongelmia, viimeinen askel oli liian pitkä. Kahdessa viimeisessä hypyssä en hyökännyt riittävästi lankulle. Olen pettynyt, koska pronssi jäi niin lähelle.

Bäck jättää pituuskarnevaalit väliin ja kilpailee seuraavan kerran Kalevan kisoissa.