EM-maastojen ilmoittautuneiden listat julki

Euroopan yleisurheiluliitto (EA) julkaissut sunnuntaisen maastojuoksun EM-kisojen ilmoittautuneiden listan. Kilpailu juostaan Samorinissa Slovakiassa.

Kilpailuun on ilmoittautunut 576 urheilijaa 37 maasta. Eniten juoksijoita on miesten 19-vuotiaiden sarjassa, johon on ilmoittautunut 111 urheilijaa.

Suomesta kilpailuun osallistuvat HKV:n Topi Raitanen ja Suolahden Urhon Saija Seppä. Raitanen juoksee miesten 22-vuotiaiden sarjassa ja Seppä naisten 19-vuotiaiden sarjassa.

Kilpailuun ilmoittautuneiden joukosta löytyy myös norjalainen Ingebrigtsenin veljestrio Jakob, Filip ja Henrik. Heistä Jakob puolustaa 19-vuotiaiden mestaruutta, Filip ja Henrik juoksevat yleisessä sarjassa. Myös viime vuoden miesten ja naisten mestarit, Turkkia edustavat alkujaan kenialaiset Aras Kaya ja Yasemin Can on ilmoitettu kilpailuun.

Naisten kilpailussa on mukana yhtä vaille koko viime vuoden kärkikahdeksikko mukaan lukien kahdesti mestaruuden viennyt irlantilainen Fionnuala McCormack.

Raitasen sarjan kärkinimiä ovat viime vuoden 22-vuotiaiden hopea- ja pronssimitalistit Espanjan Carlos Mayo ja Italian Yemaneberhan Crippa, joka voitti kesällä ikäluokkansa EM-kisoissa 5000 metriä.

Sepän sarjan kärkinimi on 17-vuotias Sveitsin Delia Sclabas, joka voitti viime kesänä Grossetossa 19-vuotiaiden EM-kisoissa 3000 metriä.

Samorinissa kilpaillaan pääosin nurmipohjaisella radalle. Käytössä on puolentoista kilometrin ja reilun 400 metrin lenkit. Matkalla on pieniä nousuja, esteitä ja lyhyt hiekkapohjainen osuus.