EM-kilpailujen menestyjät Olympiastadionilla – Ruotsi-otteluun odotellaan yli 40 000 katsojaa

Suomen ja Ruotsin yleisurheilumaajoukkueet kohtaavat Ruotsi-ottelussa uusitulla Olympiastadionilla Helsingissä viikonloppuna 3.–4. syyskuuta.

– Luvassa on hyvätasoinen maaottelu. Tavoittelemme Olympiastadionille viikonlopun aikana yli 40 000 katsojaa. EM-kisojen suomalaismenestys kiihdytti lippujen myyntiä. A-katsomon paikat alkavat olla jo täynnä, sanoo maaottelun tapahtumajohtaja, Track and Field Oy:n toimitusjohtaja Jari Töykkä.

– Uusittu stadion on jo itsessään kokemisen arvoinen. Ja nyt, kun koko stadion on katettu, se luo tapahtumiin aivan uudenlaisen tunnelman eikä tarvitse pelätä sadetta.

Suomi saalisti hiljan päättyneissä Münchenin EM-kilpailuissa neljä mitalia, kun Ruotsin oli tyytyminen kolmeen. Maaottelun ennakkoasetelmat ovat kuitenkin niin tasaiset, että voitot miesten ja naisten otteluissa voivat kääntyä kummalle maalle tahansa.

– Suomen tupla – eli voitto miesten ja naisten maaottelussa – on toteutunut viimeksi vuona 1998, joten nyt on loistava hetki kannustaa sinivalkoiset värit jälleen voittoon, Töykkä sanoo.

– Maaottelussa nähdään iso joukko Eugenen MM-kilpailuissa ja Münchenin EM-kilpailuissa menestyneitä yleisurheilijoita, mukaan lukien seiväshypyn Euroopan mestari Wilma Murto, kolmiloikan EM-hopeamitalisti Kristiina Mäkelä ja keihäänheiton EM-pronssimitalisti Lassi Etelätalo. Estejuoksun Euroopan mestari Topi Raitanenkin toipuu hyvää vauhtia koronan kynsistä.

Maaottelupisteet jaossa Ruotsi-ottelu 10 -juoksussa – Kisatorilla lasten Seurakisat

Maaottelu on myös yleisurheilun paluu Olympiastadionille.

–  Viimeksi Olympiastadionilla nähtiin huippuyleisurheilua kahdeksan vuotta sitten ennen stadionin peruskorjausta. Monelle maajoukkueen nuorelle urheilijalle maaottelu on ensimmäinen kilpailu legendaarisella stadionilla, Töykkä sanoo.

Pian satavuotisjuhliaan viettävää Ruotsi-ottelua on uudistettu hieman ja luvassa on ohjelmaa moneen makuun.

– Iso ja näkyvä uudistus on kaikille avoin tiejuoksutapahtuma Ruotsi-ottelu 10. Se on osa maaottelua ja korvaa tällä kertaa 10 000 metrin ratajuoksun. Suomen ja Ruotsin parhaat mies- ja naisjuoksijat taistelevat nyt kympin maaottelupisteistä maantiellä, Töykkä kertoo.

– Ruotsi-ottelu 10 -juoksu kilpaillaan lauantaina 3. syyskuuta kello 10. Lähtö on Olympiastadionin läheisyydessä Hammarskjöldintiellä ja maali Olympiastadionilla.

Maaottelun yhteydessä juostaan myös julkisuus- ja vaikuttajakentältä tuttujen henkilöiden Tähtien Taisto. Kilpailumatkana on 60 metriä ja juoksijoita kisaan valmistelevat entiset pikajuoksun huippunimet Markus Pöyhönen ja Stefan Koivikko.

Maaottelun ohjelmaan kuuluu myös 17-vuotiaiden Ruotsi-ottelu, joka kilpaillaan kaksihenkisin joukkuein ennen varsinaista maaottelua.

Kisatorilla vilskettä

Ruotsi-ottelun kisatori Olympiastadionin tuntumassa on auki lauantaina klo 13–19 ja sunnuntaina klo 9–15.

– Kaikki alle 13-vuotiaat ja heidän huoltajansa ovat tervetulleita kisatorille mukaan Suomen suurimpiin Metsä Seurakisoihin. Se on kilpailu, jossa lapset pääsevät kokeilemaan yleisurheilua eri lajien tapahtumapisteissä omaan tahtiin, Töykkä kertoo.

– Paikalla on yleisön tavattavissa myös Ruotsi-ottelun tähtiurheilijoita. Lisäksi esillä on runsaasti yhteistyökumppanien toiminta- ja esittelypisteitä.

Suomen joukkueet julkaistaan maanantaina 29. elokuuta.

Maaotteluliput ovat hankittavissa Lippu.fi kautta.

https://www.lippu.fi/

https://ruotsiottelu.fi/

https://ruotsiottelu.fi/ruotsi-ottelu-10-juoksu/

 

Lisätietoja: 

Jari Töykkä

Toimitusjohtaja

Track & Field Finland Oy

040 553 3996

jari.toykka@sul.fi