EM-joukkueen juoksijoita Helsingin SM-viestien osallistujalistoilla

EM-joukkueen juoksijoita Helsingin SM-viestien osallistujalistoilla

Viestinjuoksun SM-kilpailuissa Eläintarhan kentällä nähdään puolenkymmentä Amsterdamin EM-kilpailuihin valittua urheilijaa. Joukkueita on ilmoittautunut peräti 650. Eniten joukkueita, 52, on ilmoittanut Turun Urheiluliitto.

Miesten ja naisten lisäksi kaksipäiväisissä SM-viesteissä mitaleista kamppailevat 19-vuotiaat mies- ja naisjuniorit, 17-vuotiaat pojat ja tytöt sekä 15-vuotiaat pojat ja tytöt.  

Estejuoksija Sandra Eriksson on ilmoitettu IK Falkenin joukkueeseen naisten 4 x 800:lle ja 4 x 400 metrille. Aitajuoksija Elmo Lakka tähdittää Jyväskylän Kenttäurheilijoiden miesten 4 x 100 metrin kvartettia.

Hanna-Maari Latvala on ilmoitettu JKU:n naisten 4 x 100:n ja 4 x 400 metrin joukkueisiin, mutta hän päättää osallistumisensa vasta kilpailupäivänä. Aitajuoksija Oskari Mörö on ilmoitettu Esbo IF:n pikaviestijoukkueeseen, mutta hän keskittyy jo EM-kisoihin.  

 Lisäksi osanottajaluettelosta löytyvät EM-kisaurheilijoista Helsingin Kisa-Veikkojen aitajuoksija Anniina Laitinen ja kestävyysjuoksija Minna Lamminen sekä Kenttäurheilijat-58:n aitajuoksija Hilla Uusimäki ja Tampereen Pyrinnön aitajuoksija Reetta Hurske.

 

Naisten kävelyviestissä tulossa Suomen ennätys

Suomen ennätyksen syntyminen on hyvin lähellä naisten 3 x 3000 metrin kävelyviestissä. Espoon Tapioiden Taika Nummen, Enni Nurmen ja Hele Haapaniemen ennätysten yhteenlaskettu aika on 38.55. Nummi, Nurmi ja Henrika Parviainen kävelivät viime vuonna Seinäjoen SM-viesteissä nykyisen Suomen ennätyksen 40.18,88.

Miesten 3 x 3000 metrin kävelyviestin ennakkosuosikit ovat Elmo Koivusen tähdittämä Esbo IF ja Aleksi Ojalan Turun Weikot.  Espoon Tapioiden joukkueessa kävelee 12 vuoden takainen olympiaedustaja Jani Lehtinen.

 

Miesten 4 x 100 metrillä kymmenkunta voittajaehdokasta

Arvaamattomassa miesten pikaviestissä mestaruudesta kamppailevat ainakin Esbo IF, Porvoon Akilles, Helsingin IFK, Helsingin Kisa-Veikot, Hämeenlinnan Tarmo, Jyväskylän Kenttäurheilijat, Oulun Pyrintö, Tampereen Pyrintö ja Turun Urheiluliitto.

Taistelu kullasta saattaa huipentua ankkuriosuudella kahden superjuniorin, Akilleksen Lauri Tuomilehdon ja Oulun Pyrinnön Samuel Purolan, yhteenottoon. SM-viestien joukkueista vain Porvoolla ja Oululla on kaksi miestä 100 metrin vuositilaston 20 parhaan joukossa.  

EM-kisojen pikaviestiin valitut Otto Ahlfors, Viljami Kaasalainen, Ville Myllymäki, Eetu Rantala ja Samuli Samuelsson edustavat seuroja, jotka eivät saaneet joukkuetta SM-viesteihin.

 

JKU naisten pikaviestin suosikki

JKU:n Ida Aidanpää, Latvala, Minna Laukka ja Emmi Mäkinen juoksivat kaksi vuotta sitten Amsterdamissa naisten 4 x 100 metrin seurajoukkueiden Suomen ennätyksen 45,44. Nyt on samalla porukalla mahdollisuus parantaa tuota ennätystä. Joukkueessa saattaa juosta jonkun edellä mainitun tilalla Emma Koistinen.

Muita naisten pikaviestin mitalisuosikkeja ovat Keski-Uudenmaan Yleisurheilu, Kenttäurheilijat-58, Tampereen Pyrintö, HIFK ja HKV.

 Miesten 4 x 400 metrillä ennakkosuosikkeja ovat Tampereen Pyrintö, Turun Urheiluliitto, Kurikan Ryhti, Esbo IF, HIFK ja HKV ja Esbo IF.

Tampereen Pyrinnön ankkurina juoksee todennäköisesti tilastoykkönen Jani Koskela.  Joukkueessa on myös 800 metrin tilastoykkönen Jaakko Laakso.

Kurikan Ryhdin joukkueeseen on ehdolla peräti viisi Raittisen veljestä.  Mustahevonen on vuosina 2007-2012 viisi 4 x 400 metrin SM-kultaa voittanut Noormarkun Nopsa. Joukkueessa juoksee neljä henkilökohtaista SM-kultaa voittanut Matti Välimäki.

 

Pitkissä viesteissä IK Falkenilla ja Lahden Ahkeralla ei uhkaajia

Naisten 4 x 400:n ja 4 x 800 metrin voittajasuosikki on IK Falken. Joukkueissa juoksevat Karin Storbacka sekä Erikssonin sisarusparvi Sandra, Zenitha ja Heidi. 4 x 400 metrillä hyvät joukkueet ovat myös JKU:lla, Turun Urheiluliitolla, HKV:lla ja KU-58:lla. 4 x 800 metrillä muut mitalisuosikit ovat HKV ja Turun Urheiluliitto.

Miesten 4 x 800:n ja 4 x 1500 metrin ylivoimainen suosikki on Lahden Ahkera, jonka joukkueissa juoksevat Hannu Granberg, Martti Siikaluoma, Ossi Kekki ja Riku Marttinen. Haastajia ovat Kuopion Reipas, Karhulan Katajaiset, HKV, Espoon Tapiot, Turun Urheiluliitto ja JKU.

(Jyrki Repola.)

HELSINKI, Eläintarha 2.-3.7.2016 Viestinjuoksun SM-kilpailut

 

(Jyrki Repola.)