EM-hallit lauantaina: Aiturit Hurskeen johdolla alkueriin – Murto seiväshypyn finaalissa

Kuusi suomalaista pika-aituria hakee lauantaina Istanbulin EM-halleissa välieräpaikka. Heistä Reetta Hurske on tilastoykkönen SE-ajalla 7,79 ja ainakin yksi kärkisuosikeista.

– Olisihan se itsensä aliarvioimista, jos en voittoa lähtisi hyvän kauden jälkeen hakemaan. En tiedä, olenko ennakkosuosikki, mutta epäonnistua ei saa missään juoksussa, Hurske sanoo.

Miesten ja naisten 60 metrin aidoissa erien kolme parasta ja neljä aikavertailusta lunastavat paikan sunnuntain välieriin. Siellä finaalipaikka on tarjolla erän neljälle parhaalle, kun eriä on kaksi.

– Finaalipäivä on pitkä, kun välierät ovat aamulla ja meidän finaali on toiseksi viimeinen laji. Mielenkiintoisinta on miten käy välierissä sunnuntaina aamulla, Hurske sanoo.

– Finaalissa voi sitten sattua ja tapahtua ihan mitä vaan. Mutta haluan luottaa siihen, että se on positiivinen asia näissä kisoissa, kun on ollut niin tasainen ja hyvä kausi, Hurske sanoo.

Lotta Harala ja Annimari Korte ovat kauden mittaan juosseet ennätyksensä 8,00 ja 8,03, joita on toiveissa parantaa Ataköy-areenalla. Kaksikko lähtee alkueriin luottavaisena.

– Kausi on ollut vaihteleva. Ennen SM-halleja en pystynyt treenaamaan flunssan takia. Nyt tein kolme aitatreeniä, ja ne olivat parhaita mitä olen koskaan saanut tehtyä. Olen kunnossa, mutta 60 metrin aidoissa se ei välttämättä näy, kun lähtö saattaa heitellä niin paljon. Mutta ennätystä tavoittelen, Annimari Korte kertoi EM-kisansa aattopäivänä.

Miesten aiturikolmikko Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Santeri Kuusniemi on talven mittaan juossut ajat 7,67, 7,72 ja 7,80. Kolmikko ei ole ollut täysin tyytyväinen talven suorituksiinsa, joten parempaa haetaan Istanbulissa kovassa seurassa.

Murto hakee toista mestaruutta

Lauantaipäivän suomalaisittain odotetuin kilpailu on naisten seiväshypyn finaali, joka alkaa kello 18.05 Suomen aikaa. Karsinnassa vakuuttavasti hypännyt Wilma Murto on yksi kisan suosikeista. Onnistuessaan hän olisi ensimmäinen suomalainen yleisurheilun ulko- ja halliratojen Euroopan mestari.

Suomalaisista tänään lauantaina kilpailee myös Samuli Samuelsson 60 metrin alkuerissä. Samuelsson starttaa 5. alkuerässä vierellään mestaruutta puolustava Lamont Marcell Jacobs. Samuelsson on kuluvan talven aikojen perusteella eränsä viidenneksi nopein ajalla 6,65.