EM-hallin mitali- ja pistesijaurheilijoille bonukset

Lotta Kemppinen

Suomen Urheiluliitto (SUL) maksaa Toruńissa Euroopan hallimestaruuskilpailuissa viikonvaiheessa menestyneille yleisurheilijoille bonukset.

– Joukkueen menestys oli parempi kuin koskaan Euroopan hallimestaruuskilpailuissa, joten katsoimme, että bonus on paikallaan, vaikkei sellaisesta ollut aiemmin sovittu, sanoo SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen.

Päätöksen bonuksesta tekivät SUL:n valmennuksen -ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni ja Salonen yhdessä liiton puheenjohtajan Sami Itanin kanssa.

– Tämä on ennen muuta tärkeä symbolisena eleenä, jolla haluamme kiittää joukkuetta poikkeuksellisen hienosta menestyksestä. Mikä on bonusjärjestelmä arvokilpailujen ja nimenomaan EM-kilpailujen osalta jatkossa, sitä katsotaan kevään aikana. MM-kilpailuissahan on Kansainvälisen yleisurheiluliiton omat bonukset ja Tokion olympiakisoissa Olympiakomitean mitalibonukset, Salonen sanoo.

Toruńin EM-kilpailujen mitalisteista 60 metrillä hopeaa juossut Lotta Kemppinen saa 6000 euroa, pronssille yltäneet korkeushyppääjä Ella Junnila ja pituushyppääjä Kristian Pulli saavat 4000 euroa.

Myös mitalistien valmentajille bonus

Myös EM-kilpailujn mitalistien henkilökohtaiset valmentajat palkitaan. Kemppisen valmentaja Mervi Brandenburg saa 1500 euroa, Junnilan valmentajat Jouko Kilpi ja Mikko Rummukainen sekä Pullin valmentaja Seppo Pulli saavat 1000 euroa.

EM-kilpailuissa sijoille 4.-8:s sijoittuneet aitajuoksija Nooralotta Neziri (4.), seiväshyppääjä Wilma Murto (6.), kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä (6.) ja Senni Salminen (7.) sekä kestävyysjuoksija Sara Kuivisto (8.) saavat kukin 1000 euroa.