EM-hallien mitalisti Kemppinen palaa kilparadoille Lahden Motonet GP:ssä

Pikajuoksija Lotta Kemppinen palaa kilparadoille Lahden Motonet GP -kilpailun 100 metrillä ensi viikon torstaina. Kesäkuussa Romanian Cluj-Napocassa EM-joukkuekilpailussa tullut osittainen repeämä plantaariksessa on kuntoutunut hyvin.

– Olin jo varautunut siihen, etten tänä kesänä enää välttämättä pääse kilpailemaan, joten nyt aivan ihanaa, kun pääsen juoksemaan kisoja, Kemppinen sanoo.

– Haen Lahdesta kahta kovavauhtista juoksua. Tarkoitus on selvittää, millä tasolla ollaan ja päästä paremmin kiinni kilpailuvauhteihin.

Kemppinen juoksi maaliskuussa Puolan Torúnissa EM-hallikilpailujen 60 metrillä toiseksi ja ehti kesällä pudottaa 100 metrin ennätyksen 11,33:een ennen kuin jalkavamma iski Romaniassa EM-joukkuekilpailussa 100 metrin kilpailussa.

– Sen jälkeen meni viikko kokonaan ilman treenejä ennen kuin aloitettiin huoltavat toimenpiteet. Noin kolmisen viikkoa meni ennen kuin sain edes hölkätä, mutta siitä eteenpäin jalka on kuntoutunut tosi kivasti, Kemppinen muistelee.

– Viimeisimpänä kehitysaskeleena olen päässyt tekemään pohjehyppelyitä ja muuta sen sorttista. Kovaa pääsin juoksemaan aika nopeasti. Enemmän sai olla tarkkana matalatehoisemmassa vauhdissa, jossa kontakti on hitaampi.

Kalevan kisoissa puolustettavana kahden mestaruuden putki

Lahden kilpailun aikaan Kemppiselle tulee tasan kaksi kuukautta siitä, kun vamma tuli. Hän kokee, että hän pääsee kilpailuun varsin hyvässä kunnossa.

– Harjoitusten perusteella kunto on aika lailla sama kuin ennen hallikautta, mutta saa nähdä miten pitkä kilpailutauko on vaikuttanut, Kemppinen miettii.

Kilpailutauon Kemppinen on käyttänyt höydykseen muutenkin kuin jalan kuntoutukseen.

– Valmentaja on ollut mielissään, kun olen nyt päässyt treenaamaan hyvin keskivartaloa ja voimaa, Kemppinen sanoo.

Lahden kilpailun jälkeen Kemppisen katse kääntyy 26. elokuuta Tampereella alkaviin Kalevan kisoihin ja syyskuun alun Ruotsi-otteluun, joka on Tukholmassa. Vuosi sitten Turun Kalevan kisoissa Kemppinen uusi 100 metrin mestaruuden ja oli 200 metrillä toinen.

Lahden Motonet GP:n osallistujalistaus