EM-Berliiniin valmistautuvia urheilijoita SM-Laitilassa, Kemppainen: ”Vuosien työ alkaa nyt puhjeta”

EM-Berliiniin valmistautuvia urheilijoita SM-Laitilassa

Berliinin EM-kilpailuihin valmistautuvat Ella Junnila, Helena Leveelahti, Viivi Lehikoinen ja Urho Kujanpää ovat noin 600 urheilijan joukossa, jotka ovat ilmoittautuneet Laitilassa viikonvaihteessa käytäviin 19–22-vuotiaiden SM-kilpailuihin.

Leveelahti kilpailee päälajinsa kiekon lisäksi kuulassa ja Lehikoinen juoksee päälajinsa 400 metrin aitojen sijaan 400 metriä. Yksi avauspäivän mielenkiintoisimmista nimistä on 22-vuotiaiden keihäässä kilpaileva Suvi Kemppainen, joka on parantanut tänä vuonna ennätystään 4,75 metriä. Kajaanin Kipinän heittäjä on tuloksellaan 57,75 Suomen tämän kauden tilastokakkonen.

– Tämä kausi on jättänyt tosi hyvän mielikuvan siitä, mihin on mahdollisuus ja potentiaali urheilijana kasvaa. Harjoittelu on mennyt tähän asti hyvin, ehkä se vuosien työ alkaa nyt puhjeta. Ehkä ajoituksellisesti heitto on parantunut. Lisäksi talvella teimme pientä tekniikkamuutosta, ettei heitto lähtisi niin sivusta. Vieläkin se tahtoo lähteä sivusta, muttei kuitenkaan niin pahasti, Kemppainen kertoo iloisena.

Kemppainen voitti kaksi vuotta sitten 19-vuotiaiden SM-kultaa, nyt haussa on vastaava 22-vuotiaissa.

– Lähden tekemään hyvää perussuoritusta, ettei lähde höntyilemään, hyvällä vireellä Laitilaan suuntaava kajaanilainen sanoo.

Kemppaisen kesässä on riittänyt tekemistä, sillä hän vetää yleisurheilukouluja ja on töissä uinninvalvojana. Syksystä keväisin hän on töissä uinninvalvojana.

– Se on onneksi mukava systeemi, kun pystyy valitsemaan sopivia vuoroja, jotka tasapainottelevat urheilun kanssa, Kemppainen sanoo tilanteeseensa tyytyväisenä.

Kilpailunjohtaja Pekka Kuusisto ja kisajärjestäjien koko 260 henkilön tiimi odottavat innolla SM-rupeamaa. Laitilassa kaikki on hyvällä mallilla ja puitteet urheilijoille tuunattu viimeisen päälle.

– Kenttää on remontoitu ja saatu kaikin puolin hyvälle mallille. On tehty perusfiksauksia. Lisäksi on muun muassa rakennettu ihan uusi maalikamera- ja kuuluttamorakennus ja kaikki pituushyppypaikat uusittu. Juoksuissa tehtiin mahdollisuus juosta sataset myös takasuoralla olosuhteiden niin vaatiessa, Kuusisto kertoo innostuneena.

Laitilan SM-kisojen nettisivut