Elmo Lakka Hakaurheilijoiden joukkoon

Elmo Lakka Hakaurheilijoiden joukkoon

Pika-aituri Elmo Lakan mainiosti sujunut hallikausi sai pienen lisäkuorrutuksen, kun hän saavutti EM-halleissa  Hakaurheilijan pisterajan.  Hän on Hakaurheilija numero 335. 

Hakaurheilijajärjestelmä syntyi Suomen Urheiluliitossa 1960-luvulla. Siinä urheilija saa hakaurheilijapisteitä kilpailumenestyksestä, kuten yleisen sarjan Suomen mestaruudesta, maaotteluista sekä EM-, MM- ja olympiakisoista. Hakaurheilijaksi nousee 20 pisteellä.

– Onhan se yksi merkkipaalu uralla. Kovaan klaaniin siinä pääsee, vaikka aika peräpään pistemiehiä olenkin, Lakka sanoi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Lakka, 25, on voittanut Kalevan kisoissa 110 metrin aidat neljä kertaa. Yleisen sarjan ulkoratojen EM-kisoissa hän on ollut kahdesti. 

Glasgow´ssa hiljan pidetyissä EM-halleissa Lakka oli 60 metrin aidoissa kahdeksas. Uran ensimmäistä yleisen sarjan arvokisan finaalipaikkaa ryyditti alkuerissä juostu ennätys 7,65.

Hakaurheilijatilaston kärjessä on Tero Pitkämäki 270 pisteellä. Toisena on Paavo Nurmi 220 pisteellä ja kolmantena tilastossa on Lasse Virén 186 pisteellä.