Elmo Lakka aitoi kauden kärkiajan 13,43 ja Rasmus Vehmaa 19-vuotiaiden SE:n 13,39 – Kaasalainen 46,32

Elmo Lakka siirsi 110 metrin aitajuoksun kotimaista kärkiaikaa lukemiin 13,43 ja kiiti voiton Lappeennan Motonet GP-kilpailussa. Lakka voitti jo alkueränsä ajalla 13,54. Lauantaina hän lähtee Madridiin, missä vastassa on kansainvälisen huippuluokan kilpailuseuraa.

– Jos Madridissa tulee ekojen joukossa maaliin, tietää että on mennyt, Lakka tuumi.

Lakka viittasi sanoillaan siihen, että kunto on hienoisessa nousussa, kuten Lappeenrannan juoksu kertoi.

– Harjoituksissa on tullut yksittäisiä ennätysvauhtisia suorituksia, mutta vielä ei ole tasaisuutta,  Lakka sanoi.

Lakan seuratoverit Santeri Kuusiniemi ja Ilari Manninen aitoivat hekin hyvät tulokset 13,81 ja 13,85.

Reetta Hurske voitti naisten 100 metrin aitajuoksun finaalin ajalla 13,11 ja aiemmin alkuerän ajalla 12,98. Finaalissa päästiin liikkeelle vasta toisella yrittämällä. Ensimmäinen startti ammuttiin takaisin varsin myöhään.

– Tämä oli tällainen ’karstat pois treenikauden jäljiltä’ -startti, Hurske viittasi parin viikon harjoitusjaksoon, jonka jäljiltä hän tuli Lappeenrantaan. Hurske kilpailee Lakan tapaan seuraavan kerran Madridissa lauantaina.

Keskitalo sivusi ennätystään

Hyvää kilpailukautta juokseva Espoon Tapioiden Saara Keskitalo oli 100 metrin aitsjuoksussa toinen ja sivusi aiemmin tänä kesänä juoksemaansa ennätystä 13,20.

– Varmaan kaikki on kehittynyt. Paljon ollaan keskitytty juoksutekniikkaan ja yritetty saada pakettia ylemmäs, että pysyisin paremmin niin sanotusti juoksun päällä enkä lähtisi kaatumaan kohti aitoja, Keskitalo setvi hyvän kilpailukauden taustaa.

Rasmus Vehmaa juoksi kesän kolmannen SE:n

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Rasmus Vehmaa juoksi jo kolmannen kerran tänä kesänä Suomen ennätyksen 19-vuotiaiden miesten 110 metrin aitajuoksussa. Uusin SE metrin korkuisin aidoin kirjataan 13,39.

– Ekaa vuotta vasta juoksen tätä aitakorkeutta. Kun se tulee tutuksi, niin pelkästään jo sen takia tulos paranee, Vehmaa sanoi.

– Alkukiihdytyksessä oli taas jotain ihmeellistä säätöä, mutta loppu tulee hyvin.

– Aitajuoksu on sellaista, että siinä kymmenen kertaa voi epäonnistua, joten en lähde ennustamaan tulevaa. Mutta sanotaanko niin, että treeneissä on juostu kovempiakin nopeuksia.

Kasperi Vehmaa hyppäsi ennätyksensä

Rasmus Vehmaan kaksoisveli Kasperi Vehmaa paransi miesten pituushypyssä ennätystään 775:een ja sijoittui toiseksi.

– Ennätyshypyssä oli varaa parempaankin, mutta alastulo ei onnistunut. Varmaan se olisi ollut ainakin 780:n yli, Kasperi sanoi.

Kilpailun voitti filippiiniläinen Yanry Ubas tuloksella 786.

Suomen ennätysmies Kristian Pulli Oulun Pyrinnöstä oli neljäs tuloksella 766.

Miesten korkeushypyssä paras suomalainen oli ennätyksensä 215 hypännyt 17-vuotias Tomas Järvinen Lahden Ahkerasta.

Samuelssonilla onnistunut Kalevan kisojen kenraali

Samuli Samuelsson oli miesten 100 metrin nopein mainiolla ajalla 10,27, joka syntyi tuulettomassa säässä. Toiseksi kilpailussa juoksi Viron Karl Erik Nazarov ajalla 10,32.

Santeri Örn oli kolmas ennätyksellään 10,35. Viime vuonna juostu ennätys koheni sekunnin sadasosalla

– Kiva se on nollatuuliin vetää 10,2-alkuisia aikoja, kesäkuussa SE:n 10,12 juossut Samuelsson sanoi.

Samuelssonille kilpailu oli Lahden Kalevan kisojen kenraaliharjoitus.

– Juoksen siellä 100 ja 200 metriä. Tavoite 100 metrillä on puolustaa mestaruutta ja 200 metrillä tule mitä tulee, lähden vähän poikia kiusaamaan, Samuelsson tuumi.

Naisten 100 metrillä Aino Pulkkinen kiitti ajan 11,58 ja yllätti toiseksi juosseen ja alkukesän kisoja hallinneen Lotta Kemppisen kahdella sekunnin sadasosalla. Anniina Kortetmaa oli kolmas ajalla 11,64.

Kaasalainen kiiti 400 metrillä ennätyksen ja kärkiajan

Viljami Kaasalainen juoksi 400 metrillä kolmanneksi ennätyksellään ja kesän kotimaisella kärkiajalla 46,32. Aiempi ennätys oli 46,54. Uusi ennätys nosti Kaasalaisen Suomen kaikkien aikojen tilastossa kuudenneksi.

Lappeenrannan juoksun voitti sambialainen Patrick Nyambe ajalla 45,89.

– 45-sekunnilla alkavaa aikaa läksin hakemaan. Lähemmäksi pääsin, joten juostaan se sitten seuraavassa kilpailussa, Kaasalainen totesi.

Kaasalaisen mukaan kunto kevään hieman ylikovaksi karanneen harjoitellun jäljiltä on nousussa.

– Nyt on otettu vähän iisimmin, Kaasalainen setvi, mistä juoksuvauhti on alkanut löytyä.

Kaasalaisen harjoitustoveri Konsta Alatupa aloitti rohkeasti ja saapui suomalaisista parhaana loppusuoralle. Lopussa matka alkoi painaa, mutta Alatuvankin aika oli kotimaisittain hyvä 47,16.

Halonen aitoi tasan 57 sekuntiin

Illan päätöslajissa naisten 400 metrin aitajuoksussa järjestävän seuran Kristiina Halonen aitoi parhaana suomalaisena toiseksi tasan 57 sekunnin ajalla, mikä on hänen tämän kesän paras tuloksensa.

Kenttäurheilijat-58:n Hilla Uusimäki oli italialaisen Linda Olivierin voittamassa kilpailussa kolmas ajalla 57,28. Olivierin voittoaika oli 56,86.

Krista Tervolle ja Suvi Koskiselle kaksoisvoitto moukarinheitossa

Naisten moukarinheitto oli tasainen ja jännittävä kilpailu, missä viisi parasta tekivät jokainen parhaan tuloksensa viimeisellä kierroksella ja Suomi sai kaksoisvoiton.

Karhulan Katajaisten Krista Tervo voitti tuloksella 69,35 ja Kauhajoen Karhun Suvi Koskinen oli toinen tuloksella 68,35. Tervo linkosi kolmesti yli 69 metriä.

Naisten keihäänheitossa paras suomalainen oli kolmanneksi sijoittunut Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen tuloksella 56,78. Latvialaisen Anete Kocinan voittotulos oli 61,16.