Elmo Lakan Seuracup: kavereita, hyviä treenejä ja kisamakkaraa

Lakka innoissaan Paavo Nurmi Gamesin huippukisasta: ”Ei voi kuin ihmetellä”

Suomen miesten ykkösnimeksi pika-aidoissa noussut Elmo Lakka edustaa nykyään JKU:ta, mutta Seuracup-ikäisenä hänen seuransa oli Kouvolan Urheilijat. Lajivalikoimassa nuorukaisella oli tuolloin pituus, korkeus, kuula sekä lyhyet juoksumatkat aidoilla ja ilman.

– Ne olivat hienoja kisoja silloin pienenä. Oli loistavaa viettää kesää kilpailujen merkeissä, vaikkei mikään iso seura silloin pienenä ollutkaan. Oli kiva nähdä muita muistakin seuroista, tuli paljon tuttuja kavereita oman seuran ulkopuolelta. Se oli ehkä parasta antia, Lakka miettii Seuracup-kokemuksiaan.

Monipuolisia lajeja kolunneelle Lakalle kilpailut olivat paitsi hauskoja, myös hyviä treenejä. Olipa niillä oma merkityksensä uran jatkoonkin:

– Varmasti lisäsivät omaa motivaatiota ja halua jatkaa. Menestyminen sielläkin ruokki, oli niin kuin bensaa liekkeihin, pika-aituri sanoi myös osavaikutuksesta lajivalintaan.

Kavereiden ja hienojen kisojen lisäksi Seuracupeista nousee vuosien jälkeen mietittynä mieleen yksi asia:

– Jos oli mahdollisuus, aina kisan jälkeen vetäisin kisamakkaran. Se oli palkintoni vähintään, jos ei mitskua tullut kaulaan, Lakka sanoo hymyillen.

Nykyisille Seuracup-ikäisille junioreille hänellä on selkeä viesti: pitää pystyä nauttimaan kilpailuista.

– Kisapäivä on urheilijan juhlapäivä, josta pitää ottaa kaikki irti. Pitää olla tyytyväinen päivän suoritukseensa. Jokainen tekee parhaansa, Lakka sanoi ja muistutti myös päivän voittajan kunnioittamisesta.

Kyselemme muutamilta aikuisurheilijoilta muistoja Seuracupista.