Elmo Lakan kausi ohi, polvivamma vaatii leikkauksen

Lakka innoissaan Paavo Nurmi Gamesin huippukisasta: ”Ei voi kuin ihmetellä”

Pika-aituri Elmo Lakka on polvivamman takia sivussa koko loppukauden. Lakan vasemman jalan polven takaristiside on repeytynyt sen verran pahoin, että se pitää korjata leikkauksella.

– Operaation jälkeen menee kuusi kuukautta ennen kuin pääsee juoksemaan kilpailuvauhdeilla. Saa nähdä mikä on hallikauden kohtalo. En kiirehdi. Pannaan mies ensin kuntoon ja kilpaillaan vasta sitten, Lakka sanoo.

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden juoksija voitti 110 metrin aitojen Suomen mestaruuden Seinäjoen Kalevan kisoissa. Hän tällä kaudella pudottanut pika-aitojen ennätyksensä lukemiin 13,69. Lakka, 24, oli myös valittu Taiwanissa pidettäviin Universiadeihin, mutta ne jäävät väliin, kuten myös syyskuun Ruotsi-ottelu.

– Kaaduin kuukausi takaperin harjoituksissa Kuortaneella. Sen jälkeen polvi turposi ja kävin lääkärissä. Hän arvioi, että turvotus johtui tärähdyksestä, Lakka kertoo.

– Turvotus laski ja pystyin juoksemaan SM-viesteissä, eikä polvi sittemmin vaivannut pahasti edes aitajuoksussa, mutta kun se tutkittiin, takaristisiteen todettiin revenneen lähes kokonaan.

Lakan mukaan jalka operoidaan lähiaikoina.