Elmo ja Jessica ottelivat Pohjolan mestareiksi

Elmo ja Jessica ottelivat Pohjolan mestareiksi

Lappajärven Veikkojen Elmo Savola voitti 22-vuotiaiden miesten kymmenottelun ja Esbo IF:n Jessica Rautelin (kuvassa) 19-vuotiaiden neitosten seitsenottelun moniotteluiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tårnbyssa Kööpenhaminan edustalla.

Elmo Savola voitti jo vuosi sitten Pohjolan mestaruuden 19-vuotiaiden ikäluokassa ja on täksi vuodeksi siirtynyt yhtä ikäluokkaa ylemmäs. Sunnuntaina hän mm. paransi kiekonheiton ennätystään kolmatta metriä ja kokosi yhteispisteet 7244, joka ylittää tulosrajan 22-vuotiaiden EM-kilpailuihin Tallinnaan.

19-vuotiaiden Euroopan mestaruuksista kilpaillaan heinäkuussa Eskilstunassa ja tulosrajan tämän ikäluokan EM-kilpailuihin rikkoi Tårnbyssä peräti viisi suomalaista, joista Esbo IF:n Jessica Rautelin ja Tampereen Pyrinnön Maria Huntington saavuttivat 19-vuotiaiden neitosten seitsenottelussa kaksoisvoiton.

Huntington johti kilpailua vielä ennen päätöslajia 800 metrin juoksua, mutta tässä lajissa Rautelin oli lähes kymmenen sekuntia Huntingtonia nopeampi erinomaisella ajalla 2.18,90. Rautelin paransi ennätystään yli sata pistettä tulokseen 5253. Huntington otteli myös uuden ennätyksensä 5173.

 

Täysi kolmikko EM-rajan rikkojia 19-vuotiaiden kymmenottelussa

19-vuotiaiden nuorukaisten kymmenottelussa Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Petri Ihander, Kuortaneen Kunnon Artur Hämäläinen ja Helsingin Kisa-Veikkojen Tuomas Valle paransivat kaikki ennätyksiään yli 200 pisteellä ja rikkoivat jokainen tulosrajan 19-vuotiaiden EM-kilpailuihin.

Ihander ja Hämäläinen palkittiin hopea- ja pronssimitalein pistein 7335 ja 7179. Ihander teki ennätyksensä 110 metrin aitajuoksussa, kiekonheitossa, seiväshypyssä ja keihäänheitossa, Hämäläinen aitajuoksussa ja seiväshypyssä. Valle oli viides pistein 6981. Hän paransi kiekonheiton ja 1500 metrin ennätyksiään.

Pargas IF:n Ida Otstavel otteli 22-vuotiaiden naisten seitsenottelussa viidenneksi uudella ennätyksellään 4983 ja Kuopion Reippaan Joona Välipakka 17-vuotiaiden poikien kymmenottelussa viidenneksi uudella ennätyksellään 6345 pistettä.

17-vuotiaiden tyttöjen seitsenottelussa palkittiin lisäksi pronssimitalilla Helsingin IFK:n Lotta Kemppinen pistein 5227. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun vasta 15-vuotias Saara Hakanen paransi ennätystään toistasataa pistettä ja rikkoi ensi kerran 5000 pisteen rajan sijoittuen tässä ikäluokassa kuudenneksi.

17-vuotiaiden tyttöjen mestaruuden voitti erinomaisin pistein 5644 Ruotsin saamelaistaustainen Bianca Salming, jonka isä Börje Salming aikoinaan valittiin omalla jääkiekkoilijan urallaan MM-kilpailuiden All Stars –viisikkoon.

Maiden välisen mitalitilaston voitti Ruotsi niukasti ennen Suomea. Ruotsi saavutti yhteensä seitsemän mitalia ja Suomi kuusi. Kotijoukkue Tanska ylsi kahteen mitaliin sekä Norja ja Islanti yhteen mitaliin.

Suomen joukkueen 12 urheilijasta yhdeksän otteli uuden ennätyksensä eikä kukaan keskeyttänyt.

– Mitalitavoite täyttyi ja erityisen iloinen olen EM-rajojen rikkomisista. Henki oli loistava, koko joukkue tuki toisiaan, urheilijat, johto ja valmentajat, kertoi SUL:n moniotteluiden lajivalmentaja Mika Vakkuri.

– Artur taisteli kaksi viimeistä lajia, vaikka sai seiväshypyssä lievän aivotärähdyksen. Kisojen suuria urheilijoita oli Tuomas Valle, joka 1500 metrillä paransi ennätystään melkein 18 sekuntia ja uskomattomalla viimeisen kierroksen kirillä rikkoi EM-rajan. Tuomas oli varmaan ainoa, joka uskoi pystyvänsä siihen.

 

TÅRNBY (DEN) 13.-14.6.2015 Moniotteluiden nuorten PM-kilpailut

LIVE-Tulospalvelu: