Elmira Alembekova käveli alle maailmanennätyksen

Elmira Alembekova käveli alle maailmanennätyksen

Viimekesäinen naisten 20 kilometrin kävelyn Euroopan mestari Elmira Alembekova käveli Sotshissa Venäjän talvimestaruuskilpailuissa maailman kautta aikain parhaan tuloksen 1.24.47. Kilpailuissa tehtiin myös muita loistavia tuloksia.

Alembekovan jäljessä kävelivät Marina Pandakova ja Svetlana Vasiljeva kautta aikain viidenneksi ja kuudenneksi parhaat ajat 1.25.03 ja 1.25.04. Ensimmäistä vuotta naisten sarjassa kilpaileva Vasiljeva voitti toissakesänä Tampereella 22-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Entinen maailmanennätysnainen Vera Sokolova jäi Sotshissa neljänneksi.

Miesten 20 kilometriä voitti toissakesänä Moskovassa maailmanmestariksi kävellyt Aleksandr Ivanov ajalla 1.20.06 ja miesten 35 kilometriä Moskovan MM-kilpailuiden 50 kilometrin hopeamitalimies Mihail Ryzhov ajalla 2.25.54. Ryzhovin aikaa nopeammin ei kukaan toinen ole tätä matkaa kävellyt kuuteen vuoteen.

Kaikki kolme uutta Venäjän mestaria Elmira Alembekova, Aleksandr Ivanov ja Mihail Ryzhov ovat valmentautuneet Viktor Tshaginin pitkään johtamassa Mordvan kävelykeskuksessa, jonka hyvin useat viime vuosien suurista saavutuksista on saavutettu doping-sääntöjä rikkomalla. Alembekovan, Ivanovin ja Ryzhovin ei ole todettu rikkoneen doping-sääntöjä.