Ella Junnila Tšekissä 181 – Valmentaja Sallinen: ”Hyviä merkkejä nähtävillä, vaikka tulos olikin alakanttiin.”

Tampereen Pyrinnön korkeushyppääjä Ella Junnila sijoittui viidenneksi tuloksella 181 senttimetriä Tšekin Nehvizdyssä käydyissä kansainvälisissä hallikisoissa. Tulos ei tyydyttänyt urheilijaa eikä valmentaja Tuomas Sallista, mutta nyt tärkeimpänä tavoitteena on työstää asioita ensi kesää varten.

Kilpailun voiton vei Kazakstanin Kristina Ovchinnikova tuloksella 190 cm.

Junnila hyppäsi kolme päivää sitten hallikauden avauskisassaan Tšekin Kladnossa 183 cm. Hänen ennätyksensä on kahden vuoden takaa EM-hallikisoista, jossa hän otti tuloksella 196 cm pronssia.

– Teknisiä asioita käymme nyt läpi. Tänään suoritukset vaihtelivat. Välillä tuli hyviä hyppyjä, mutta sitten taas epäonnistumisia, Sallinen kertasi päivän kilpailua.

– Hyviä merkkejä oli nähtävillä parhaissa hypyissä, mutta harjoituskisoja nämä ovat. Tulos ei ole mikään katastrofi.

Sallinen kertoi, että nyt ajetaan sisään uutta vauhdinottoa viime kesään verrattuna.

– Vauhti lähtee liikkeelle paikaltaan, ei pienillä lentävillä askelilla kuten aikaisemmin. Tällä haemme vauhdinottoon lisää varmuutta.

Junnila ylitti aloituskorkeuden 170 ensimmäisellään, 177 ja 181 vaativat kaikki kolme yritystä. Korkeudessa 184 Junnila jätti ensimmäisen pudotuksen jälkeen kaksi yritystä 187:een, mutta tällä kertaa se ei tuottanut tulosta.

Suomen hallikauden kärkitulosta pitää hallussaan Heta Tuuri tuloksella 190.

Junnilan seuraava kilpailu on jo neljän päivän päästä Val-De-Reuilissa Ranskassa (4.2.). Tampereen Indoor Meeting on ohjelmassa 9. helmikuuta.

 

NEHVIZDY, TŠEKKI 31.1.2023, kv. hallikilpailut

Naiset,

Korkeus: 1) Kristina Ovchinnikova Kazakstan 190, 2) Yuliya Chumachenko Ukraina 187, 3) Michaela Hrubá Tšekki 187, 4) Urté Baikštyté Liettua 184, 5) Ella Junnila Suomi 181.