Ella Junnila selviytyi korkeushypyn MM-finaaliin: ”Fiilis on aivan katossa. Mä oon niin onnellinen.”

Budapestin MM-kilpailuiden naisten korkeushypyn finaaliin selviytyi värikkäiden ja onnekkaiden sattumusten jälkeen 15 kilpailijaa. Suomen Ella Junnila sijoittui jaetulle 12.-15. tilalle tuloksella 189 ja hyppää sunnuntai-iltana MM-finaalissa.

– Fiilis on aivan katossa. Mä oon niin onnellinen. Uusia ideoita ja ajatuksia herättäneen kauden jälkeen MM-finaaliin, Junnila riemuitsi.

– Lopun rytmi onnistui tosi hyvin, juoksu kulki. Mutta pari hyppyä putosi riman päälle. Nyt on askelmerkki haettu finaalia varten.

– Tänään hierontaan ja kylmään ja ruokaa ja nestettä. Lauantai menee maatessa. Ei kannata enää teknisiä asioita miettiä, rentous on nyt tärkeintä.

Heta Tuuri jäi korkeuteen 180

Heta Tuuri jäi korkeuteen 180. Hän ylitti aloituskorkeuden 175 toisella, 180 meni ensimmäisellä, mutta 185 ei ylittynyt. Sijoitus 34 kilpailijan joukossa oli 32:s.

Tuurin mukaan kesän kilpailukautta kiusannut selkä ei karsintahyppyjä MM-kilpailuissa häirinnyt.

– Se lähti vähän liian jäykästi liikkeelle. Ollaan harjoituksissa yritetty rauhoittaa vauhdin alkua ja saada loppuun koventumaan vauhtia. Yrıtin sitä ja jäykistin siinä ja totesin, että täytyy vaan antaa mennä, Tuuri totesi hypyistään 175:stä.

Tuuri oli kolmannessa yrityksessään 185:stä jo ylittämässä riman, mutta pohkeet toivat riman alas.

– 180 oli hyvä hyppy. 185:n yritykset eivät olleet teknisesti huonoja, mutta nyt hyppy ei vaan toiminut, Tuuri sanoi.