Ella Junnila ponnisti EM-finaaliin – Nopea kilpailualusta vaati totuttelua

Ella Junnila ponnisti Torunissa Euroopan hallimestaruuskilpailuiden finaalin ylitettyään korkeushypyn karsinnassa 191, mikä toi kuudennen sijan. Junnila on tällä kaudella ylittänyt kaikissa kilpailuissaan vähintään 190.

Junnila ylitti 182 ensimmäisellä yrityksellään sekä 187 ja 191 toisellaan. Kilpailua ei tuon korkeuden jälkeen enää jatkettu, koska sen ylittii vain kahdeksan urheilijaa.

– Tavoite oli, että mennään finaaliin kolmella hypyllä. Nyt oli kuitenkin pientä alustaongelmaa, mutta päinvastaista kuin viimeksi SM-kilpailuissa Jyväskylässä, Junnila sanoi.

– Alusta oli nopea ja juoksu kulki. Piti siirtää askelmerkkiä neljä kertaa finaalin aikana, kun ponnistus meni liian lähelle. Vasta tuossa toisessa 191:n hypyssä sain ponnistuksen oikeaan paikaan, Junnila kertoi.

Junnila on tällä kaudella parantanut Suomen halliennätystä kahdesti tuloksin 192 ja 194 ja oli kilpailun aikana luottavainen. Sitä hän on myös sunnuntaisen finaalin suhteen.

– Aika rauhallisella mielellä olin. Tiesin, että sellaisella perussuorittamisella finaalipaikka tulee, Junnila sanoi.

– Nyt pitää vain saada jalat kunnolla palautumaan, että pystyn finaalissa kunnolla voimalla tykittämäään

Karsinnan kärkipaikan jakoivat ilman pudotuksia 191:n ylitykseen. edenneet Ukrainan Irina Herashtshenko ja Jaroslava Mahutshih sekä Italian Alessia Trost.

https://liveresults.european-athletics.com/en/results/athletics/daily-schedule-date=2021-03-05.htm