Elina Lampelan ura jatkuu Rauli Pudaksen valmennuksessa

Oulun Pyrinnön seiväshyppääjä Elina Lampelan ura jatkuu Rauli Pudaksen valmennuksessa. Lampela ja Pudas aloittivat yhteistyön viikko sitten, mutta harjoittelu uuden valmentajan ohjelmilla käynnistyy vasta hallikauden jälkeen.

– Pudas on jo katsomassa treenejä, mutta menen maaliskuulle vielä vanhoilla ohjelmilla. Ollaan kaikista perusasioista samaa mieltä. Uskon, että meille tulee hyvä yhteistyö, Lampela sanoo.

Pudas, 66, on kokenut valmentaja ja entinen huippuhyppääjä, jonka palkintokaapista löytyy EM-kilpailujen pronssimitali vuodelta 1978. Pudaksen valmennuksessa ovat harjoitelleet mm. entiset huippuhyppääjät Asko ja Petri Peltoniemi sekä Vesa Rantanen.

Lampelan valmentajana Pudas seuraa Steve Ripponia, jonka johdolla Lampela on harjoitellut reilut kaksi vuotta ja ylittänyt ennätyksensä 450.

– Juoksutekniikka meni Steven kanssa eteenpäin. Hänen kanssaan pääsin myös yli hyppykammosta. Olen hänelle tosi kiitollinen, Lampela kiittelee.

 

Elina Lampelan ohella Rauli Pudas valmentaa Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Vilma Mikkolaa, joka voitti viime kesänä 16-vuotiaiden Suomen mestaruuden sekä Espoon Tapioiden Aleksi Saarelaista, joka on Kalevan kisoissa sijoittunut kolmanneksi.

Pudas: Valtavasti potentiaalia, Kuortaneella halliennätys

Pudas on katsellut Lampelan harjoituksia viikon verran ja käynyt samalla läpi, kuinka Lampela on aiemmin harjoitellut. Yhteistyötä kansainväliselle tasolle kurottavan lahjakkuuden kanssa Pudas odottaa mielenkiinnolla.

– Siinä on valmentajalle haastetta, Pudas tunnustaa.

– Lampelassa on valtavasti potentiaalia. Sen hyödyntäminen vaatii tiettyjen asioiden parantamista, mutta hänellä on motivaatiota ja hyvät treenipohjat. Edetään pikkuhiljaa.

Lampela ylitti viikonvaihteessa Kuortaneella halliennätyksensä 436 ja teki hyviä yrityksiä korkeudesta 451.

– Hyppäsin nyt ensimmäisen kerran 440-senttisillä seipäillä. Sain niillä otekorkeuden yhdeksän senttiä ylemmäksi, kuin kesän maksimiote. Hyppäsin kilpailussa läpi koko sarjan seipäitä, mutta jäykinkin jäi vähän löysäksi ja hypyt menivät läpi, Lampela kertoo.

– Nyt tarvitaan vielä vähän jäykempiä seipäitä.

Miesten kilpailun Kuortaneella voitti Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää tuloksella 536. Neljä muuta miestä ylitti tasatuloksen 521 ja heistä toiseksi Kujanpään jälkeen sijoittui Laihian Lujan 17-vuotias Juho Alasaari.

Yleisurheilutuloksia/Kuortane

Kuortane:

Seiväshyppykilpailu:

Miehet, seiväs: 1) Urho Kujanpää TampPy 536, 2) Juho Alasaari LaihLu 521, 3) Jere Keskinen VaasTo 521, 3) Tommi Holttinen SomE 521, 5) Eetu Turakainen TuUL 521, 6) Johan-Antti Kivilahti HaapajKi 501.

Naiset, seiväs: 1) Elina Lampela OulPy 436 (kkk), 2) Essi Melender VaasVa 371, 3) Emma Rovasalo HyvsU 371, 4) Tuuli Järvinen KeurKi 371, 5) Minttu Koskiaho KarijTa 351.