Elina Lampela taivutti voiton ennätyksellään Ruotsissa (VIDEO): ”Tämä nosti kivasti itseluottamusta”

Seiväshyppääjä Elina Lampela voitti naisten kilpailun Täbyn seiväshyppygaalassa Ruotsissa ennätyksellään 463 perjantaina. Lampelan aiempi ennätys oli viime kesänä Turussa hypätty 456.

– Olen jo pidempään tiennyt, että minulla on ainekset noihin yli 460:n korkeuksiin. Nyt juoksu kulki hyvin, merkki oli kauempana kuin ikinä ja pääsin käyttämään isompaa seivästä kuin Lahdessa, Lampela sanoi.

Vajaa viikko sitten Lahden Motonet GP:ssä Lampela meni 450.

Ennätyksellään Lampela nousi ohi Minna Alitalon (o.s. Nikkanen) Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Edellä on vain Suomen ennätyksen 485 omistava Wilma Murto.

Täbyssä hypättiin torille rakennetulla hyppypaikalla. Lampela meni ensimmäiset neljä korkeuttaan ensimmäisellään, 453 ylittyi toisella yrittämällä ja ennätyskorkeus 463 kolmannella. Kisan Lampela päätti yrityksiin Pariisin olympiarajakorkeudesta 473.

– Oli tosi hyvä sää, hyppypaikka ja fiilis. Halusin koettaa olympiarajaa. Hypyn korkeuden puolesta se voisi jo mennä, mutta pitää vain saada hypyssä kaikki muutkin asiat natsaamaan kohdalleen, Lampela sanoi.

”Tästä on hyvä lähteä EM-kisoihin”

Lampelalle Täbyn kilpailu oli EM-kisojen kenraali. Hän on yksi Suomen neljästä naisseiväshyppääjästä, joka kilpailee 7.-12. kesäkuuta Rooman EM-kisoissa.

– Tämä nosti kivasti itseluottamusta. Tästä on hyvä lähteä EM-kisoihin, nyt kun seipäät ovat taas tutumpia ja pystyy EM-kisoissa paremmin miettimään, mikä korkeus hypätään milläkin seipäällä, Lampela sanoi.

Silja Andersson oli kilpailussa toinen ylitettyään kauden parhaansa 423. Yritykset omasta ennätyskorkeudesta 433 eivät tuoneet ylitystä.

Kujanpää 553:n ylityksellä kolmas

Miesten kilpailussa Urho Kujanpää ylitti 553, joka toi kolmannen sijan. Kilpailun voitti Yhdysvaltain Clayton Fritsch, joka meni 563. Kujanpään kauden paras on hiljattain Saksan Rehlingenissä ylittynyt 557.

Täbyssä Kujanpää meni 523 kolmannellaan ja 553 toisellaan, mutta kolme yritystä korkeudesta 563 eivät onnistuneet.

Juho Alasaari oli kilpailussa seitsemäs ylitettyään vain aloituskorkeutensa 523.

Täby, Ruotsi:

Seiväshyppygaala:

Naiset, seiväs: 1) Elina Lampela Suomi 463, 2) Silja Andersson Suomi 423.

Miehet, seiväs: 1) Clayton Fritsch USA 563, 2) Zach Bradford USA 553, 3) Urho Kujanpää Suomi 553,… 7) Juho Alasaari Suomi 523. Albin Lundberg ei tulosta.

Kaikki tulokset