Elina Lampela ja Joonas Rinne nousivat Hakaurheilijoiden joukkoon

Seiväshyppääjä Elina Lampela ja kestävyysjuoksija Joonas Rinne ovat uudet Hakaurheilijat. Oulun Pyrintöä edustava Lampela on Hakaurheilija numero 356. Hänellä on Rooman EM-kilpailujen ja Vaasan Kalevan kisojen jälkeen koossa 22 pistettä.

Myös Lampelan valmentaja, ex-seiväshyppääjä Rauli Pudas on Hakaurheilija. Pudaksen numero on 222. Hän kokosi urallaan 22 pistettä.

– Hieno juttu. Mietinkin viime vuoden Ruotsi-ottelussa, kun noita hakamiesmerkkejä jaettiin, että olisi kiva päästä tuohon porukkaan, Lampela totesi.

Rinne: ”Onhan se sellainen titteli, jolla on historiaa”

Saarijärven Pullistusta edustava Joonas Rinne on Hakaurheilija numero 357. Hänellä on pisteitä koossa 20,25. Niitä Rinne on koonnut kaikkiaan kolmestatoista Kalevan kisojen mestaruudesta. Rinne on keskimatkojen 40. hakaurheilija ja Lampela hyppylajien 72. hakaurheilija.

– Onhan se sellainen titteli, jolla on historiaa. Hienoa päästä listan jatkoksi. Vaikka tässä nyt muita titteleitä metsästetään, koen että Hakaurheilijan tittelin on hieno saavuttaa, Rinne totesi.

Hakaurheilijaksi pääsee, kun on saavuttanut kansainvälisissä arvokilpailuissa, maaotteluissa tai SM-kilpailuissa yhteensä 20 pistettä. Hakaurheilijatitteliin ei liity rahallista korvausta, vaan kunniamerkki.

Hakaurheilijajärjestelmä syntyi 1960-luvulla, kun Suomen Urheiluliiton toiminnanjohtaja Kalevi Kotkas halusi rakentaa Ruotsin Stora Grabbar -kunniamerkkijärjestelmän tapaisen systeemin pelkästään yleisurheilulle. Tilaston kärjessä on Tero Pitkämäki.

Hakaurheilijat: