Eliittikisojen lajiohjelma 2017 on valmis

Eliittikisojen lajiohjelma 2017 on valmis

Tulevan kesän Eliittikisojen lajiohjelma on valmis. Se on rakentunut Suomen Urheiluliiton (SUL) ja kilpailujen järjestäjien yhteistyönä. Ohjelmaa tehtäessä on huomioitu myös Paavo Nurmi Gamesin lajiohjelma.

– Olemme pyrkineet rakentamaan mahdollisimman tasapainoisen lajiohjelman. Aivan jokaiselle yksittäiselle lajeilla ei silti saada yhtä paljon kisoja Eliittikisojen puitteissa, sanoo SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka.

– Kilpailujen lajimäärissä on otettu huomioon TV:n vaatimukset. Samalla ne on koetettu rakentaa niin, että kullekin eliittikisapaikkakunnalle on mahdollisuus saada paikalla kattava otos lajin kotimaisia huippuja.

Lahden Eliittikisojen ohjelmassa on vain 12 lajia, koska Lahdessa järjestetään samaan aikaan Youth Athletics Games. Muukka muistuttaa, että vaikka Eliittikisojen lajiohjelma on löyty lukkoon, se ei ole täysin kiveen hakattu.

– Lajiohjelmaan voi tulla muutoksia lähinnä siinä tapauksessa, että joku yksittäinen laji nousee kevään tai kesän aikana poikkeuksellisen kiinnostavaksi. Tällainen laji on siten mahdollista lisätä kisaohjelmaan. 

Palkintorahat 2017

Tänä kesänä jokaisessa kilpailussa on neljä A-lajia, kuusi B-lajia ja loput ovat C-lajeja. A-lajeissa palkintorahat 800, 600, 400, 200 ja 100 euroa viidelle parhaalle urheilijalle. Muissa samat kuin viime vuonna, eli B-kategoriassa: 400, 200 ja 100 euroa ja C-kategoriassa 300, 150 ja 50 euroa.

Yleisurheilun Eliittikisat järjestetään tänä vuonna Lahdessa (9. kesäkuuta), Kuortaneella (17. kesäkuuta), Joensuussa (12. heinäkuuta), Lapinlahdella (16. heinäkuuta) ja Lappeenrannassa (26. elokuuta). 

Ohessa Eliittikisalajit 2017 Excel-tiedostona