Elektroninen urheilu mukaan yleisurheilun Ruotsi-otteluun – SUL ja SEUL liittojen väliseen yhteistyöhön

Suomen Urheiluliitto (SUL) ja Suomen elektronisen urheilun liitto (SEUL) ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Suomen ja Ruotsin välinen e-urheilun maaottelu tullaan jatkossa ottelemaan yleisurheilun Ruotsi-ottelun yhteydessä. Yleisurheilun ja e-urheilun Ruotsi-ottelut tullaan ottelemaan Olympiastadionilla 2024.

– Olen äärimmäisen iloinen ja ylpeä, että saamme usean vuoden hyvän yhteistyön jälkeen myös näin konkreettisen yhteisen aloitteen e-urheilun kanssa eteenpäin. Elektroninen urheilu on voimakkaassa nousussa niin harrastamisen kuin laadukkaan tapahtumatuotannonkin suhteen, mikä näkyy myös lajin valtavassa kaupallisessa potentiaalissa. Perinteitä kunnioittaen meidän tulee myös uudistaa Olympiastadionin maaottelumme modernimmaksi. E-urheilun avulla pystymme tavoittamaan aivan uusia yleisöjä, jotka eivät aikaisemmin ole kokeneet yleisurheilua omana urheilumuotonaan harrastaa tai seurata, kommentoi SUL:n puheenjohtaja Sami Itani.

– Yleisurheilu on Suomen suurimpia urheilulajeja ja Ruotsi-ottelu maan suurimpia urheilutapahtumia. E-urheilu on yksi maailmanlaajuisesti nopeimmin kasvavia urheilumuotoja ja Suomi on yksi maailman parhaista e-urheilumaista. Urheilun ja urheiluviihteen maailma muuttuessa vauhdilla, muuttuvat samalla tavat katsoa urheilua ja urheilijoiden tavat harrastaa. Tiedämme, että monien lajien Suomen parhaat urheilijat ovat intohimoisia pelaajia ja he käyttävät e-urheilun lajeja hyvinvointinsa ja palautumisensa välineenä oman päälajinsa ohella. Lisäksi monet Suomen menestyneimmät e-urheilijat ovat eri urheilulajien lahjakkaita urheilijoita. Haluamme monimuotoistaa sen, miten ymmärrämme pelaamisen merkityksen ja roolin meidän kaikkien elämässä sekä normalisoida e-urheilun osaksi yhteiskuntamme normeja.” kommentoi SEULin varapuheenjohtaja Otto Takala.

SEUL ja SUL näkevät lajilittojen välisen yhteistyön erittäin tärkeänä ja pitävät Ruotsi-ottelun järjestämistä yhdessä erinomaisena esimerkkinä liittojen välisestä hyvästä yhteistyöstä.

– Me emme kilpaile yhdenkään lajin harrastajista vaan näemme, että voimme elää minkä tahansa lajin kanssa sopuisaa yhteiseloa sanoo SEULin puheenjohtaja Ville Qvist.

– Toivommekin, että nyt nähtävä Ruotsiottelu olisi esimerkkinä myös muille lajiliitoille siitä, että yhteistyössä voi saada aikaiseksi jotain entistäkin parempaa ja hienompaa” hän jatkaa.

Itani on samoilla linjoilla.

– Haluamme Urheiluliitossa laajentaa Ruotsi-ottelua tulevaisuudessa uusiin lajeihin, ja tämä on meiltä erinomainen päänavaus. Yhteistyössä SEULin kanssa olemme saaneet nyt ensimmäisen yleisurheilun ulkopuolisen Ruotsi-ottelun ja tulevaisuudessa toivomme, että muutkin tarttuvat tähän mahdollisuuteen vaalia ja uudistaa maaottelua Suomi-urheilun hienona instituutiona.

Suomen startup-yhteisö e-urheilun Ruotsi-ottelun pääyhteistyökumppaniksi

Suomen startup-yhteisö lähtee mukaan ensimmäisen Suomessa järjestettävän e-urheilun Ruotsi-ottelutapahtuman pääyhteistyökumppaniksi.

– Peliala on alusta pitäen ollut yksi keskeinen osa suomalaista startup-yhteisöä. Pelinkehittämisessä Suomi on menestynyt hyvin verrattuna mihin maahan tahansa, myös Ruotsiin. Toivomme samaa menestystä myös e-urheilun huipuillemme, toteaa Suomen startup-yhteisön Youssef Zad.

– Peliala on nopeiten kasvava viihteen ala ja e-urheilun katsojamäärät ovat nousseet jo satoihin miljooniin. E-urheilu tarjoaa hienoja kansainvälisiä menestymismahdollisuuksia entistä laajemmalle joukolle ihmisiä erilaisista taustoista. Toivomme, että sama osallistava ja monimuotoinen kulttuuri jatkuu e-urheilussa myös tulevaisuudessa.

Lisätietoja:

SUL: Sami Itani, puheenjohtaja, 040 634 1421

SEUL: Ville Qvist, puheenjohtaja, 050 359 4321