Elaine Thompson kärkiaikaan 10,92, Bolt ja Fraser-Pryce voittoihin

Powell Jamaikan mestariksi

Elaine Thompsonilla on eväät Jamaikan tuoreimmaksi naispikajuoksutähdeksi. Hän pinkoi  UTech Classic -kilpailussa Kingstonissa 100 metrin kauden kärkiajaksi 10,92 ja jätti varjoonsa miesten 200 metriä ajalla 20,20 voittaneen Usain Boltin ja Shelly-Ann Fraser-Prycen, joka voitti naisten 200 metriä ajalla 22,96.

Thompsonin, 22, ennätys oli viime kauden jäljiltä 11,17. Hän pudotti sen lukemiin 11,10 maaliskuun lopussa, joten Kingstonin juoksu oli melkoinen harppaus eteenpäin. Myötätuulta juoksussa oli metrin verran sekunnissa.

– Oli aivan huikeaa juosta 10,92. Odotin, että pystyn tässä kilpailussa hyvään vauhtiin ja tekemään itselleni nimeä, Thompson tuumi Jamaica Observerille.

Thompson oli viime vuonna maansa mestaruuskisojen 100 metrillä viides ja pääsi Kansainyhteisön kisojen pikaviestiryhmään. Pekingin MM-kisoissa elokuussa hänellä on mahdollisuus juosta henkilökohtaisilla matkoilla edellyttäen, että hän onnistuu MM-karsinnoissa Kingstonissa (25.-28.6.).

Jamaikalla on Pekingin kisoihin neljä paikkaa naisten 100 ja 200 metrille, kun Fraser-Prycelle on villi kortti molemmille matkoille puolustavana maailmanmestarina.

– Rehellisesti sanoen vielä viime viikolla en uskonut, että pystyn juoksemaan näin lujaa, Thompson huokaili.

Toiseksi 100 metrillä juoksi Natasha Morrison ajalla 11,17. Kauden kärkiaika syntyi Kingstonissa myös naisten 400 metrillä, jonka Sherika Jackson voitti ajalla 51,39. Jacksonin, 20, viime vuonna juoksema ennätys on 51,31.

Bolt: Ei mikään täydellinen kisa

Boltille Kingstonin 200 metrin kilpailu oli ensimmäinen 200-metrinen sitten toissa vuoden Moskovan MM-kisojen.

– Ei mikään täydellinen kisa. Täytyy vähän tutkailla missä meni vikaan. Tavoite on aina juosta alle 20 sekunnin, Bolt totesi jamaikalaismedialle.

Toiseksi kilpailussa juoksi Nesta Carter ajalla 20,60.

Fraser-Prycen 200 metrin voitto heltisi täpärästi. Hän kukisti toiseksi juosseen Sherone Simpsonin 0,01 sekunnilla.

– Otin juoksun alun lujaa ja katsoin, saako joku minut kiinni, Fraser-Pryce sanoi.

Miesten 100 metrin voitti Kemarley Brown (10,11). Naisten 400 metrin aitojen MM-ja olympianelonen Keliese Spencer testasi 800 metrin kuntoaan ja oli toinen ajalla 2.08,44.