Ei se voitto, vaan KOLMOISvoitto!

Ei se voitto

Koululaisten Hese-kisakiertueen Helsingin osakilpailu kisattiin keskiviikkona 9.5. Leppävaaran urheilupuistossa. Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu osallistui kisaan peräti neljällä joukkueella ja nappasi päivän päätteeksi huikean kolmoisvoiton.

Helsingin Suomalaisen Yhteiskoulun liikunnanopettaja Johanna Ant-Wuorinen sanoo kolmoisvoiton olleen täydellinen yllätys.

– Viime vuoden perusteella osasin odottaa menestystä, mutta en tietenkään tällaista jättipottia. Koska opetan kaikille kutosluokille liikuntaa, ajattelin, että tänä vuonna karsintaa ei tehdä, vaan lähdetään kaikkien luokkien kanssa mukaan kisaan.

Hese-piirikisa sujui Ant-Wuorisen mukaan harjoitusmääriin nähden hyvin.

– Harjoittelimme joukkueiden kanssa muutamia kertoja keihäänheittoa, joka on selvästi meidän heikoin lajimme. Muuten liikuntatunneilla on menty opetussuunnitelman mukaisesti. Joukkueiden jäsenet ovat monipuolisesti liikunnallisesti lahjakkaita lapsia. Yleisurheilua vapaa-ajallaan heistä harrastaa varsinaisesti vain muutama.

Piirikisan voittajajoukkue oli mukana jo viime vuonna ja osallistui silloinkin valtakunnalliseen finaaliin. Vuotta vanhempien ja viime vuodesta oppia kartuttaneen joukkueen tavoitteena on viettää hauska finaalipäivä koko luokan voimin. Sijoittuminen viiden parhaan joukkoon olisi mukava bonus.

– Viime vuonna taisimme olla kuudensia ja kovatasoisessa joukossa pidimme sitä hyvänä saavutuksena. Finaalista jäi kaiken kaikkiaan hyvät muistot ja siellä oli hyvä tunnelma. Bussikyyti on juuri tilattu ja koko joukkue odottaa Tampereen matkaa innolla, Ant-Wuorinen päättää.

Hese-piirikisakiertue päättyy ensi viikolla. Valtakunnallinen finaali kilpaillaan tuttuun tapaan Tampereella, Pyynikin urheilukentällä, tiistaina 23.5.

Lisätietoja Hese-kisasta