Eero Haapala kahdeksan metrin iskussa: 786 sallitussa tuulessa

Eero Haapala kahdeksan metrin iskussa: 786 sallitussa tuulessa

Pituushyppääjä Eero Haapala ponnisti Etelä-Afrikan Potchefstroomissa myötätuulessa 799 ja ennätyskelpoisessa tuulessa 786. Perjantaisen kilpailun Haapala päätti yliastutulla, joka ponnistuspaikasta mitattuna kantoi 812. Myötäistä tuossa hypyssä oli 2,3 metriä sekunnissa.

Haapala on neljän muun suomalaisen pituushyppääjän kanssa leirillä Potchefstroomissa, jossa nelikko perjantaina kilpaili. Haapala avasi kilpailun 799 kantaneella hypyllä, joka toi voiton. Se olisi rikkonut Amsterdamin EM-kisojen tulosrajan 795, mutta myötätuulta oli 2,3 metriä sekunnissa.

Kauden kotimainen kärkitulos on nyt Haapalan kolmannella ponkaisema 786. Sen tukena myötätuulta oli metrin verran sekunnissa.

– Paljon tässä on vielä parannettavaa. Ensimmäinen hyppy oli rento. Halusin vain kunnon tuloksen. Viimeinen oli sen jälkeen ainoa, jossa ponnistus toimi kunnolla, mutta se meni yliastutuksi, Haapala kertaili.

Hyvistä tuloksista huolimatta Haapalan kiusana kilpailussa oli tuttu vika, vauhti kulkee, mutta lankulla mies ei tahdo ehtiä ponnistaa kunnolla.

– Seuraavaan kilpailuun täytyy ehkä ottaa vauhdista yksi askelpari pois, Haapala tuumi.

Haapalan ennätys ulkoradoilla on 795.

Pulli lensi 774, Väyrynen 769

Toiseksi Potchefstroomin kilpailussa ponnisti Kristian Pulli. Hänen parhaansa kantoi 774 ja syntyi ennätyskelpoisessa, kaksi metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa.

Henri Väyrynen ponnisti 769 napakassa myötäisessä (+ 3,5 m/s) ja 754  sallitussa tuulessa (+ 0,7 m/s). Arttu Halmela ponnisti 730 (+ 0,4).

Suomalaishyppääjillä on meneillään olevan leirin puitteissa tarjolla vielä kolme kilpailua. Perjantainen kilpailu käytiin 25 asteen helteessä ja muutenkin huippuoloissa.

– Nyt edessä on hierontaa ja palauttelua. Lihakset tulevat kipeäksi ensimmäisestä täysvauhtisesta kilpailusta, Haapala sanoo.

Hyppääjien leirin sisältö on ollut vahvasti lajiharjoituspainotteinen.

–  Lähinnä tämä on ollut pituushyppyharjoittelua, askelmerkkijuoksua ja hyppyjä aika kovasta vauhdista.