Eaton ja Dibaba Vuoden parhaat, Eaton myös urheilijakomissioon

Eaton ja Dibaba Vuoden parhaat

Kymmenottelun ME-mies Ashton Eaton nimettiin IAAF:n hallituksen kokouksen yhteydessä Vuoden miesyleisurheilijaksi. Vuoden naisyleisurheilijan tittelin vei Etiopian Genzebe Dibaba.

Eaton, 27, voitti Peking MM-kisoissa kymmenottelun ME-pistein 9045. Se oli hänelle ensimmäinen kymmenottelu kahteen vuoteen.

Dibaba voitti 1500 metrin maailmanmestaruuden ja juoksi heinäkuussa Monacossa matkan ME:n 3.50,07. 

Eaton kukisti Vuoden miesyleisurheilijan taistossa Pekingin pikajuoksusankarin Usain Boltin ja kolmiloikan MM-voittajan Christian Taylorin.

– He kuuluvat maailman lahjakkaimpiin ja hienoimpiin urheilijoihin. Olen imarreltu, kun voin kuulua tuohon joukkoon, Eaton sanoi Boltista ja Taylorista.

Myös Dibaballe titteli oli mieleen.

– Olin finalistien joukossa viime vuonna, mutta missasin valinnan täpärästi, joten olen ylpeä, että fanit ja asiantuntijat ovat nyt arvostaneet minua, Dibaba sanoi.

Tittelit on vuosittain jaettu IAAF:n gaalassa. Nyt se peruttiin IAAF:n ex-johtajan Lamine Diackin jouduttua poliisitutkinnan kohteeksi syytettynä muun muassa korruptiosta ja rahan pesusta.

Eaton nousi urheilijakomissioon

Eaton tuli valituksi myös IAAF:n urheilijakomissoon. Se koostuu kaikkiaan 18 jäsenestä, joista 12 on urheilijoiden valitsemaa.

Kuusi muuta komission jäsentä valitsee IAAF:n hallitus, joka nosti mukaan Eatonin, Michael Fraterin Jamaikalta, Fabiana Murerin Brasiliasta, Paula Radcliffen Britanniasta, Alina Talain Valko-Venäjältä ja Ezekiel Kemboin Keniasta.