EA tyytyväinen Espoon alle 23-vuotiaiden EM-järjestelyihin – vapaaehtoisten haku auki kesäkuussa

Euroopan yleisurheiluliitto (EA) tutustui liiton hallituksen jäsenen Karin Grute Movinin johdolla Espoossa kilpailtavien yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen järjestelyihin, ja oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Vierailun aikana käytiin läpi kilpailuiden järjestelyjä ja sekä niihin liittyviä toimenpiteitä, joita tehdään kesän, syksyn ja tulevan talven aikana, EM-kisojen kilpailupäällikkö Harri Lammi kertoo.

– EA:n vierailu oli mielenkiintoinen ja hyödyllinen. Saatiin tietoja molemmin puolin ja käytyjen keskustelujen perusteella Euroopan yleisurheiluliitto oli erittäin tyytyväinen näkemäänsä ja kuulemaansa.

Kisoihin tarvitaan 450-500 vapaaehtoista

Alle 23-vuotiaiden EM-mitaleista kilpaillaan Espoon Leppävaaran kentällä 13.-16. heinäkuuta 2023. Silloin Leppävaaran kentällä on uusi mondo-pinnoite ja kentän tuntumaan on noussut Kameleonten-urheiluhalli.

– Puitteet ovat hienot. Leppävaaran urheilupuisto tarjoaa hienon ympäristön urheilijoille ja katselijoille, Lammi sanoo.

Kisojen onnistumisen kannalta keskeisiä henkilöitä ovat ne 450-500 vapaaehtoista, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä kentällä ja sen ulkopuolella.

– Vapaaehtoisten haku alkaa kesäkuussa. Se julkistetaan kilpailun nettisivuilla, joka valmistuu parasta aikaa ja löytyy myöhemmin tänä keväänä osoitteesta www. espoo2023.fi, Lammi kertoo.

Liput myyntiin jo talvella

Espoon kisojen käytännön järjestelyistä vastaavat Espoon Tapiot ja Esbo IF. Järjestelytoimikuntaa johtaa Kimmo Oila.

– Kisajärjestelyjä tehdään hyvässä ja läheisessä yhteistyössä Espoon kaupungin ja Suomen Urheiluliiton kanssa, Lammi sanoo.

– Visiona on tehdä ympäristöystävälliset arvokisat, joiden järjestelyissä urheilija on sillä tapaa ykkösasia, että urheilijat voivat keskittyä vain kilpailemiseen ilman huolta. Me huolehdimme siitä, että kaikki muu toimii niin kuin pitää, Lammi sanoo.

EM-kisojen liput tulevat myyntiin talven aikana.