EA jakoi kiitosta Vaasan EM-joukkuekisan järjestelyille

EA jakoi kiitosta Vaasan EM-joukkuekisan järjestelyille

Euroopan yleisurheiluliiton (EA) edustajat tadzikistanilainen Vadim Nigmatov ja irlantilainen John Cronin tutustuivat juhannuksena Vaasassa käytävän maajoukkueiden EM-kilpailun ykkösliigan kilpailuareenaan ja olivat tyytyväisiä niin kenttään kuin alustaviin kisajärjestelyihin.

– EA:n silmissä EM-joukkuekilpailussa Super- ja ykkösliigan välillä ei ole juuri eroja. EA:n järjestää ykkösliigan kilpailua samalla tavalla kuin Superliigan kilpailua ja hoitaa muuan muassa tulospalvelun, sanoo EA:n edustajien kanssa kisajärjestelyihin tutustunut SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka.

Vaasan Kaarlen kentällä kilpaillaan ykkösliigan kilpailu kesäkuun 23.-25. päivinä.

– Kilpailu alkaa juhannusaattona, mutta sitä pohditaan vielä ovatko kaikki finaalit lauantaina ja sunnuntaina, Muukka sanoo. 

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Ingemar Sundelin odottaa laadukasta kansainvälisen tason mittelöä.

– Odotamme kisoihin kolmelle päivälle yhteensä 14000-15000 katsojaa. Kilpailun järjestelyissä meillä on mukana 400-450 ihmistä ja urheilijoita on mukana reilut 700, Sundelin sanoo.

Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen odottaa maajoukkueen olevan hyvässä iskussa juhannuksena.

– Alkukesästä Suomessa on tarjolla hyviä, tasokkaita kisoja, joten juhannuksena maajoukkueelta voi odottaa hyviä tuloksia. Vaasassa vastustajien joukossa ovat vielä Ruotsi, Norja ja Tanska, joten kilpailussa on hieman myös Pohjoismaiden mestaruuskisojen tunnelmaa, Kemppainen sanoo.

Aiemmin Euroopan cupina tunnettu kilpailu on järjestetty Vaasassa hyvällä menestyksellä vuosina 2001 ja 2007.

– Hieno kisa on jälleen luvassa. Pohjoismaiden ja Viron ohella Vaasassa kilpailevat Belgia, Irlanti, Sveitsi, Portugali, Bulgaria, Romania ja Turkki, Sundelin sanoo.


ea-n_delegaatit-1.jpg

Kaarlen kentällä kaikki oli kunnossa. Kenttää olivat katsastamassa EM-joukkuekisan järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Ingemar Sundel, SUL:n kilpailupäällikkö Mika Muukka, EA:n edustajat John Cronin ja Vadim Nigmatov sekä Mikaela Ingberg.