Duplantis taivutti jälleen ME:n: ”Mahtava kisa” – Mäki juoksi alle SE:n

Vain viikko edellisen maailmanennätyksen jälkeen Ruotsin Armand Duplantis kohensi seiväshypyn ME:n sentillä 618:een Glasgow´n kansainvälisissä hallikilpailussa. Edellinen ennätys 617 syntyi viikko sitten Puolassa, Torunissa.

Duplantis ylitti Glasgow´ssa ensin 550, sitten 575 toisella yrityksellään ja sen jälkeen 584, minkä jälkeen hän jäi yksin jatkamaan kilpailua. Duplantis ylitti seuraavaksi kuusi metriä ja nosti sen jälkeen riman ME-korkeuteen 618.

ME ylittyi heti ensimmäisellä yrittämällä.

– Mahtava kisa, Duplantis tuumii. ME toi hänelle myös 30.000 euron taloudellisen bonuksen.

Mäki juoksi alle Suomen ennätyksen

Lahden Ahkeran Kristiina Mäki juoksi Glasgow´n kansainvälisissä hallikilpailuissa 1500 metriä mainioon aikaan 4.08,41. Tulos alittaa Suomen halliennätyksen.

Suomen ja Tšekin kaksoiskansalainen Mäki edustaa kansainvälisissä kilpailuissa Tšekkiä eikä hänen aikaansa voida vahvistaa Suomen ennätykseksi, vaikka se onkin Suomen kaikkien aikojen tilaston paras hallitulos.

Mäki on vuosien 2015 – 2018 Kalevan kisoissa voittanut kuusi kultamitalia 1500 ja 5000 metrin matkoilla.

Glasgow´ssa Mäki sijoittui maailman huippujen joukossa kahdeksanneksi. Voittaja oli ajalla 4.04,07 skotlantilainen nouseva tähti Jemma Reekie, joka viime kesänä voitti 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa 800 ja 1500 metrin tuplamestaruuden.

Naisten 60 metrin aitajuoksussa kukaan ei Glasgow´ssa alittanut 8 sekunnin rajaa, jonka suomalaisista ovat kuluneella viikolla rikkoneet Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske.

Voittaja oli valkovenäläinen Alina Talai ennen 100 metrin aitajuoksun hallitsevaa maailmanmestaria Yhdysvaltain Nia Alia. Molempien aika oli 8,03. Vain sekunnin sadasosan heille hävisi 60 metrin aitajuoksun edellisten MM-kilpailuiden kakkonen Yhdysvaltain Christina Clemons.