Dominikaaninen tasavalta voitti sekaviestin – Allyson Felixin 30:s mitali

Felixin tuplahaave romuksi

Miesten ja naisten 4×400 metrin sekaviestin Eugenen MM-kilpailuissa voitti Dominikaaninen tasavalta niukasti 0,08 sekuntia ennen Hollantia ajalla 3.09,82.

Uhkarohkeasti ankkuriosuudelle lähtenyt Yhdysvaltain Kennedy Simon kangistui loppusuoralla vasta kolmanneksi ajalla 3.10,16.

Dominikaanisen tasavallan toisen osuuden juossut Marileidy Paulino juoksi fantastisen osuusajan 48,47. Erinomainen oli myös Hollannin Femke Bolin ankkuriosuus 48,95.

Mestarijoukkueen aloittajana toimi Lidio Feliz, kolmannen osuuden Paulinon jälkeen juoksi Alexander Ogundo ja ankkurina voittajaksi kamppaili Fiordaliza Cofil.

Yhdysvaltain toisen osuuden juoksi aikaan 50,15 Allyson Felix, joka on MM-kilpailuiden historian menestyksekkäin urheilija yhteensä 19 mitalilla.

Olympiakisat ja ulkoratojen MM-kilpailut yhteen laskien Felix on voittanut peräti 30 mitalia, joista 20 on kultaisia.

Miesten 100 metrin alkuerissä Yhdysvaltain Fred Kerley juoksi olympia- ja MM-historian nopeimman alkueräajan 9,79 aivan tyynessä säässä.

Kuulantyönnön maailmanennätysmies Ryan Crouser työnsi kotistadionillaan karsinnan parhaan tuloksen 22,28.

(Mikko Nieminen. Suomen Yleisurheiluarkisto SYUA.)