Davidila loikki hulppean ennätysparannuksen ja otti harvinaisen voiton Lipsasesta: ”Ennätyshypyssä mikään ei mennyt pieleen” – Lipsaselta vahva kauden avaus

Lapin Lukon Aaro Davidila teki Lappeenrannan Motonet GP:ssä jotakin, johon kukaan suomalainen ei ole pystynyt sitten vuoden 2016 Kalevan kisojen, eli voittamaan Simo Lipsasen kolmiloikassa. Davidila voitti Lappeenrannan kilpailun ennätyksellään 16,83, jolla oma ennätys koheni hulppeat 42 senttiä.

Kilpailukautensa avannut Simo Lipsanen loikki toiseksi tuloksella 16,68.

Mikael Inkeroisen valmentama Davidila teki jo toisen roiman ennätysparannuksen tällä kaudella. Hän loikki kevätkesästä 16,41. Lappeenrannan tuloksellaan hän nousi Suomen kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

– Ennätyshypyssä mikään ei mennyt pieleen ja sain siihen hyvin tehoja. Kaikki onnistui, Davidila kertasi ennätysloikkiaan.

Davidilan toiseksi ja kolmanneksi parhaat hypyt kantoivat Kimpisen kentällä 16,12 ja 16,13. Vasta kuudes hyppy toi ennätyksen.

– Kolmiloikka on tällainen laji. Se vaatii, että kaikki natsaa. Jos joku asia on vähänkään nihkeämpi, se on heti paljon pois tuloksesta. Ennätyshyppy oli perustasoon nähden tosi paljon parempi, mutten koe, että muutkaan olisi olleet huonoja.

”Vähän tässä tuloksessa oli ekstraa siihen, mitä olin ajatellut”

Davidila on kotiutunut Rovaniemeltä Helsinkiin ja noussut tällä kaudella lajin kotimaiseen kärkeen.

– Ei voi sanoa, että ennätyshyppy oli yllätys, mutta vähän tässä tuloksessa oli ekstraa siihen, mitä olin ajatellut. Sinne 16,50:n paikkeille olin kääntänyt katseen, Davidila sanoi.

Davidila ja Lipsanen kohtaavat seuraavan kerran Lahden Kalevan kisoissa, missä Davidila aikoo pitää kärkipaikan.

– Se on ehdottomasti agendalla, Davidila tuumi.

Lipsanen:  ”Se tuli sitä mitä lähdettiin hakemaan. Tekeminen oli hallittua.”

Lipsanen ponnisti kauden avauksessa neljä hyppyä ja sai mitatuilla hypyillä tulokset 16,55 ja 16,68, jotka tyydyttivät. Lipsasen kauden avaus siirtyi heinäkuulle, koska keväällä kipeytynyt jalkaterä esti loikka- ja juoksuharjoittelun kuukauden ajaksi.

– Se tuli mitä lähdettiin hakemaan. Tekeminen oli hallittua, Lipsanen arvioi hyppyjään.

Lipsasen mukaan avauskilpailussa on aina oma jännitys, kuinka tekniikka pysyy hallinnassa. Mutta nyt hyppy luisti samaan tapaan kuin harjoituksissa.

– Treeneissä hyppy on toiminut lyhyestä vauhdista hyvin. Kun siihen laitetaan kovempi vauhti ja kisafiilis, voi olla ettei se pysy hallinnassa, mutta nyt pysyi, Lipsanen sanoi.

Lipsanen käytti kilpailukauden avauksessa 16 askeleen vauhtia.

– Täysi 18 askeleen vauhti säästettiin Kalevan kisoihin, Lipsanen veisteli ja kiitteli Davidilan kehityksen kiristämää kilpailua lajin kärjessä.

– Se on hyväksi koko lajille ja loi herkulliset asetelman Kalevan kisoihin. Siellä pitää laittaa parastaan,” jos meinaa pärjätä.

Lipsanen puolustaa Lahden Kalevan kisoissa kuuden perättäisen Suomen mestaruuden putkea.

LIVE-Tulospalvelu: